Foto: F64

Latviešu basketboliste Ieva Kubliņa piektdien savā īpašumā ieguva Ungārijas čempionāta sudraba godalgu.

Finālsērijas izšķirošajā, piektajā, mačā Kubliņas pārstāvētā Pēčas PEAC savā laukumā ar 42:54 (18:11, 5:14, 9:9, 10:20) piekāpās "Pinkk 424" spēlētājām, sērijā līdz trim uzvarām ciešot neveiksmi ar 2-3.
Kubliņa šajā mačā laukumā pavadīja 19 minūtes, kuru laikā guva četrus punktus, jo trāpīja vienu no trim divpunktu metieniem un abus raidījumus no soda metiena līnijas.

Tāpat latvietes rēķinā četras atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena personiskā piezīme un trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Kā ziņots, sērijas pirmajā spēlē, kurā PEAC klubs uzvarēja savā laukumā pagarinājumā ar 78:72, Kubliņa guva septiņus punktus, otrajā mačā, kurā viņas komanda zaudēja viesos ar 54:72, latvietes kontā četri punkti, bet trešajā spēlē PEAC tika pie uzvaras ar 80:69 un Kubliņa guva četrus punktus.

Savukārt ceturtajā mačā, kurā tika ciests zaudējums ar 38:52, latviete tika pie trim punktiem.

Tikmēr ceturtajā vietā sezonu noslēdza Lienes Jansones pārstāvētā Miškolcas "Work Force" komanda, kas sērijā par trešo vietu ar 0-2 zaudēja pērnajām čempionēm Šopronas "UNIQA Euroleasing". Latviete šajās spēlēs guva attiecīgi 16 un 14 punktus.

Pirms tam šosezon PEAC komanda triumfēja Ungārijas kausa izcīņas turnīrā, kā arī ierindojās trešajā vietā Centrāleiropas līgas (MEL) turnīrā.

Vasarā Kubliņai tika veikta ceļgala operācija, bet sezonas pirmo pusi viņa veltīja rehabilitācijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!