Foto: F64
Latvijas centra spēlētāja Ieva Kubliņa pievienosies Turcijas sieviešu basketbola komandai Stambulas "Fenerbahce", vēsta vienības oficiālā mājaslapa internetā.

Līgums ar Kubliņu parakstīts līdz šīs sezonas beigām.

Atgādinām, ka šo sezonu Kubliņa sāka Ungārijas komandā Ģēras "Hat-Agro UNI", bet janvārī to pameta finansiālo problēmu dēļ. Ungārijas līgā Kubliņa bija savas komandas labākā punktu guvēja ar vidēji gūtiem 12,8 punktiem, bet deviņās FIBA Eirolīgas cīņās latviete vidēji izcēlās ar 11,1 punktu un 6,6 atlēkušajām bumbām.

Kubliņa kļuvusi par ceturto Latvijas basketbolisti, kas spēlējusi "Fenerbahce" komandā. Pirms viņas šo komandu pārstāvēja Anete Jēkabsone-Žogota, Zane Tamane un Elīna Babkina.

Savas karjeras laikā centra spēlētāja pārstāvējusi dažādas ASV, Ungārijas, Lietuvas, Francijas, Krievijas, Čehijas un Latvijas komandas.

Kubliņa Latvijas izlases rindās piedalījusies 2005., 2007., 2009. un 2011.gada Eiropas čempionāta finālturnīros, kā arī 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs. 2011.gada vasarā viņa paziņoja par aiziešanu no valstsvienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!