Latviete Ieva Kubliņa svētdien kļuva par savas komandas vērtīgāko spēlētāju Ungārijas sieviešu basketbola čempionāta līderkomandu spēlē, tomēr viņas pārstāvētā Ģēras "Seat Lami-Ved" komanda ar 59:74 (15:15, 20:24, 22:15, 2:20) savā laukumā piekāpās pagājušās sezonas čempionvienībai Pēčas "MiZo".

Šajā mačā Kubliņa spēlēja 33 minūtes, kuru laikā guva 15 punktus, realizējot sešus no 11 izpildītajiem divpunktu metieniem un trīs no pieciem soda metieniem, bet vienīgais viņas izmestais tālmetiens lidoja grozam garām.

Tāpat Kulbiņa izcīnīja desmit atlēkušās bumbas un viņu noslēdza ar 25 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija labākais rādītājs komandā.

Pa astoņiem punktiem Francijas sieviešu basketbola čempionāta spēlēs svētdien guva latvietes Aija Brumermane un Aija Putniņa.

Kopumā sekmīgāks sniegums bija Brumermanei, turklāt viņas pārstāvētā "USO Mondeville" komanda arī izcīnīja uzvaru, ar 72:64 pieveicot "Toulouse" vienību.

Šajā cīņā Brumermane spēlēja 34 minūtes, kuru laikā realizēja četrus no septiņiem izpildītajiem divpunktu metieniem. Vēl latviete izcīnīja 11 atlēkušās bumbas un nopelnīja trīs personīgās piezīmes, cīņu noslēdzot ar 16 efektivitātes koeficienta punktiem.

Tikmēr Putniņas pārstāvētā "Arras" komanda ar 58:69 izbraukumā piekāpās "Charleville-Mezieres" vienībai.

Putniņa 21 spēlētās minūtes laikā realizēja divus no pieciem divpunktu metieniem un visus četrus soda metienus. Tāpat Putniņa arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, tiekot pie desmit efektivitātes koeficienta punktiem.

Graujošu uzvaru Krievijas sieviešu basketbola čempionāta spēlē svētdien izcīnīja latvietes Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Maskavas apgabala "Sparta&K" komanda, kas ar rezultātu 101:35 savā laukumā pieveica Noginskas "Spartak" vienību.

Šajā mačā Jēkabsone-Žogota 16 spēlēto minūšu laikā guva piecus punktus, realizējot vienu no pieciem izpildītajiem divpunktu metieniem, kā arī vienu no pieciem tālmetieniem.

Tāpat latviete izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izpildīja trīs rezultatīvas piespēles un pieļāva trīs kļūdas.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 15 gūtajiem punktiem bija Sonja Petroviča

Panākumu sēriju svētdien turpināja latvieša Gundara Vētras trenētā Krievijas čempionvienība Jekaterinburgas UGMK, kas ar 83:56 izbraukumā pārspēja Novosibirskas "Dinamo-GUVD" vienību.

Uzvarētājām ar 20 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Sandrīna Grudā, bet 19 punktus guva Olga Artešina. Savukārt "Dinamo-GUVD" komandai ar 20 punktiem palīdzēja serbiete Ana Daboviča.

Šī UGMK komandai bija piektā uzvara piecās spēlēs, kas tai kopvērtējumā dod pirmo vietu, otrā ar četrām uzvarām piecās spēlēs ir Orenburgas "Nadežda" vienība, bet tai ar trijiem panākumiem četros mačos seko "Sparta&K".

Liene Jansone svētdien guva divus punktus Itālijas čempionāta spēlē, palīdzot Venēcijas "Umana" komandai ar 64:53 savā laukumā pieveikt Priolo "Erg" vienību.

Jansone maču uzsāka pamatsastāvā un spēlēja 34 minūtes, kas bija ilgākais laiks mačā. Latvijas basketboliste realizēja vienu no četriem izpildītajiem divpunktu metieniem.

Vēl latviete izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un nopelnīja četras personīgās piezīmes, tiekot pie -1 efektivitātes koeficienta punkta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!