18 punktus FIBA Eiropas kausa izcīņas spēlē basketbolā sievietēm ceturtdien guva latviete Ieva Kubliņa, palīdzot Ungārijas komandai Ģēras "Seat Lami-Ved" H apakšgrupas pēdējā cīņā ar 81:55 pieveikt Portugāles vienību "A.D.Vagos".

Šajā mačā Kubliņa spēlēja tikai 19 minūtes, tomēr pamanījās kļūt par rezultatīvāko spēlētāju. Latviete realizēja sešus no astoņiem izpildītajiem divpunktu metieniem un visus sešus soda metienus, bet grozam garām raidīja vienīgo tālmetienu.

Šī bija jau otrā "Seat Lami-Ved" komandas spēle FIBA Eiropas kausā pēc kārtas, kurā Kubliņa kļuva par rezultatīvāko spēlētāju.

Vēl Kubliņa izcīnīja četras atlēkušās bumbas, izpildīja divas rezultatīvas piespēles un nopelnīja divas personīgās piezīmes.

Kā ziņots, vēl vienā šīs grupas mačā trešdien Sabīnes Niedolas pārstāvētā Francijas komanda Nantes "Reze" savā laukumā ar 83:55 pārliecinoši pieveica Vācijas komandu "Saarlouis Royals".

H grupas turnīra noslēgumā "Reze" un "Seat Lami-Ved" izcīnīja pa piecām uzvarām sešās spēlēs, un abas komandas iekļuva sacensību 1/16 finālā. Pateicoties labākai gūto un zaudēto punktu attiecībai savstarpējās spēlēs, pirmo vietu grupā ieņēma "Reze".

Trešajā vietā ar divām uzvarām ierindojās "Saarlouis Royals" komanda, bet "Vagos" ar sešiem zaudējumiem sešos mačos atrodas pēdējā, ceturtajā vietā grupā.

Kā ziņots, 1/16 finālā iekļuva arī pārējo divu Latvijas basketbolistu pārstāvētās komandas - Aijas Putniņas pārstāvētā Francijas komanda "Arras" un Lienes Jansones pārstāvētā Itālijas vienība Venēcijas "Umana", kas ieņēma pirmās divas vietas K grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!