Foto: F64

Latviešu basketbolists Rihards Kuksiks no "VEF Rīga" komandas "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas piektajā mačā piektdien iedzīvojies kreisās rokas lūzumā, apstiprinājis viņa pārstāvētais klubs un spēlētāja aģents.

Mačā pret "Ventspils" komandu Kuksiks nopietno traumu guva pirmās ceturtdaļas beigās, kad pēc mēģinājuma bloķēt Jāņa Timmas metienu neveiksmīgi piezemējās uz rokas. "VEF Rīga" pēc tam piedzīvoja zaudējumu ar 59:81, kas sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-1 ļāva triumfēt ventspilniekiem. "Ventspils" klubs valsts čempionu titulu izcīnījis devīto reizi vēsturē un pirmoreiz kopš 2009.gada.

Rokas lūzuma sadziedēšana ierasti prasa vairākus mēnešus, kas nozīmē, ka Kuksiks pilnvērtīgi basketbolā varēs atgriezties tikai rudenī. Tāpat viņam jau iepriekš šīs sezonas beigās problēmas sagādājusi cita rakstura trauma, kuras seku likvidēšanai, iespējams, būs nepieciešama operācija.

Līdz ar to ar lielu pārliecību ir prognozējams, ka Kuksiks nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei augustā paredzētajā 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Kuksiks Rīgas klubā aizvadījis savu pirmo sezonu, komandai pievienojoties tās gaitā. LBL turnīrā viņš 12 spēlēs guva vidēji 9,8 punktus, bet VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā astoņos mačos izcēlās ar 10,1 punktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!