Foto: F64

Latvijas basketbolists Rihards Kuksiks lauzis līgumu ar Krievijas klubu Saratovas "Avtodor" un pievienosies latviešu speciālista Ainara Bagatska vadītajai "Ņižņij Novgorod" komandai, ziņo basketbolista aģents Artūrs Kalnītis.

Kuksiks "Avtodor" komandā bija aptuveni mēnesi, taču pie spēles laika īsti netika. Viņš VTB Vienotajā līgā nospēlēja divas spēles, kopā gūstot divus punktus, izcīnot četras atlekušās bumbas un izdarot divas piespēles. Tāpat viņš uzspēlēja FIBA Izaicinājuma kausā, divās spēlēs punktus negūstot.

Vēlāk Kuksiku nosūtīja uz "Avtodor" jauniešu komandu un viņš spēlēja arī VTB jauniešu līgā.

Tikmēr Bagatska vadītā "Ņižņij Novgorod" ir viena no spēcīgākajām komandām VTB līgā, kā arī tā iekļuvusi ULEB Eirolīgas turnīra TOP 16 kārtā. Kuksiks Bagatska vadībā spēlējis arī Kijevas "Budiveļņik" sastāvā.

Pats Bagatskis lēmumu piesaistīt Kuksiku skaidro ar to, ka viņš labi pazīst šo spēlētāju un zina, ko no viņa sagaidīt. "Pēdējos gados viņam bijušas dažādas veselības problēmas un viņš nevar parādīt savu labāko sniegumu. Viņa labākās īpašības ir labs tālmetiens un nekaunība laukumā," kluba paziņojumā citēts Bagatskis.

Kā zināms, šo sezonu Kuksiks iesāka Latvijas trešajā spēcīgākajā klubā "Jēkabpils", kuras sastāvā astoņās "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas spēlēs guva vidēji 15,0 punktus un izcīnīja 4,6 atlēkušās bumbas, bet divos Baltijas Basketbola līgas (BBL) mačos iekrāja vidēji 16,0 punktus un 3,5 bumbas zem groziem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!