Foto: F64

Latvijas basketbolists Rihards Kuksiks parakstījis līgumu ar Lietuvas klubu Ķēdaiņu "Nevežis", kļūstot par kārtējo latvieti Lietuvas čempionātā.

Par Kuksika pievienošanos "Nevežis" komandai vēsta viņa pārstāvošā aģentūra "Boost Representation". Pats basketbolists ir priecīgs par šo karjeras soli, jo vēlējās spēlēt spēcīgā čempionātā.

"Biju ieinteresēts pievienoties klubam, kas spēlē konkurētspējīgā līgā, kur katra spēle ir izaicinājums. "Nevežis" sniedz šo iespēju," skaidroja Kuksiks.

Kuksiks arī atklāja, ka viņš noslēdzis "atvērto" līgumu, un labāka piedāvājuma gadījumā varēs pievienoties citai komandai, taču viņš vēlas palīdzēt "Nevežis" vienībai uzvarēt pēc iespējas vairāk spēļu.

Kuksiks kļuva par otro latvieti šajā komandā, jo sezonu Ķēdaiņu komandā iesāka arī Roberts Stumbris. Viņš gan guvis savainojumu un laukumā varēs atgriezties pēc pāris mēnešiem. Tāpat Lietuvā spēlē "Pieno Žvaigždes" komandā spēlēs viens no Latvijas izlases kandidātiem Artūrs Ausējs, "Dzūkija" sastāvā ir centra spēlētājs Andrejs Šeļakovs, bet Kārli Apsīti var redzēt "Vytautas" formā.

Pagājušos sezonu Kuksiks noslēdza Francijas otrās spēcīgākās līgas klubā Nantes "Hermine", kur vidēji spēlē guva 9,4 punktus un izcīnīja 3,4 atlēkušās bumbas.

Kuksiks karjeras lielāko daļu aizvadījis ārzemju klubos. Pēc Arizonas valsts universitātes absolvēšanas Kuksiks spēlēja Spānijas augstākās līgas klubos "Valencia Basket" un Sansebastjanas "Lagun Aro". Kuksiks 2013. gadā kļuva par Ukrainas čempionu Kijevas "Budiveļņik" komandā. 2014. gada janvārī basketbolists pievienojās "VEF Rīga" komandai. LBL 2013./2014. gada sezonas finālsērijas piektajā spēlē pret ventspilniekiem Kuksiks salauza kreiso roku. Pēc atgūšanās no traumas Kuksiks pievienojās citam Latvijas klubam – BK "Jēkabpils", bet 2014./2015. gada sezonu Kuksiks noslēdza Krievijas klubā "Ņižņij Novgorod", kas spēlēja Eirolīgā. 2015. /2016. gada sezonas sākumā Kuksiks pievienojās Rumānijas klubam "Pitešti BMC U", bet novembrī pārcēlās uz Itālijas augstākās līgas klubu Varēzē "Openjobmetis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!