Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" trešdien pirmoreiz šosezon rādījis sniegumu, kas bijis pa prātam komandas galvenajam trenerim Rimam Kurtinaitim.

Kā ziņots, aizvadītajā VTB Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīra spēlē "VEF Rīga" ar 95:55 (25:13, 20:11, 24:12, 26:19) savā laukumā sagrāva Igaunijas komandu Tallinas "Kalev/Cramo".

"Prieks, ka uzvarējām skaisti un ar stilu. Pirmo reizi šosezon viss bija man pa prātam - proti agresīva aizsardzība un labs uzbrukums," pēc spēles izteicās Kurtinaitis. "Parādījām, ka mākam spēlēt ne tikai skrien un met basketbolu. Kā komanda spēlējām lieliski, varēja just, ka pretinieki no mums baidījās."

Šajā cīņā Latvijas kluba sastāvā debitēja amerikāņi Trevons Hjūzs un Mičs Džonsons. Īpaši sekmīgi jaunajā klubā iesaistījās Hjūzs, tomēr cīņas izskaņā viņš guva traumu, paslīdot uz reklāmas uzlīmes.

"Hjūzs ir tas, ko meklējām jau no sezonas sākuma. Arī tad viņš bija mūsu redzeslokā, taču šobrīd basketbolistam ir pareizā filozofija, ka galvenais nav nauda, bet laba karjera Eiropā. No viņa var izveidot labu spēlētāju," Hjūzu slavēja Kurtinaitis. "Pagaidām nezinu cik viņa trauma nopietna, taču šāda rakstura problēmas, kas saistītas ar uz laukuma izvietotajām reklāmas uzlīmēm ir visur Eiropā. Līgai to vajadzētu kontrolēt."

"Rezultāts izsaka visu. Labi iesākām un tā arī turpinājām spēli. Jaunie spēlētāji komandai jūtami pienesa papildus enerģiju - viņi ir ļoti draudzīgi," pēc spēles teica "VEF Rīga" basketbolists Mārtiņš Laksa.

"Grūti kaut ko pateikt, jo gan uzbrukumā, gan aizsardzībā spēlējām ārkārtīgi slikti. Lai arī bijām gatavojušies spēlei, šodien komandas spēli nenodemonstrējām un nevarētu teikt, ka redzējām komandu kā tādu," teica "Kalev/Cramo" galvenais treneris Aivars Kūsmā. "Kad "VEF Rīga" komandai izdevās apspēlēt mūsu zonas aizsardzību, uz laukuma darbojāmies kā idioti. Īpaši bezspēcīgi bijām pret ātro uzbrukumu."

VTB VBL turnīra B grupas kopvērtējumā pēc šī mača "VEF Rīga" komanda ar trīs uzvarām septiņās spēlēs joprojām ieņem piekto pozīciju, bet "Kalev/Cramo" basketbolisti zaudējuši visās sešās spēlēs un atrodas grupas pēdējā, sestajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!