Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pēc uzvaras Eiropas kausa izcīņas turnīra G apakšgrupas ceturtās kārtas mačā pret Seviļjas "Cajasol" otrdien "VEF Rīga" galvenais treneris Rims Kurtinaitis izteicās, ka viņa komanda spēlējusi vienmērīgi un bez kritumiem, kas ļāvis svinēt uzvaru.

Kā ziņots, otrdien aizvadītajā spēlē "VEF Rīga" savā laukumā ar 83:82 (21:23, 20:15, 23:22, 19:22) uzvarēja Seviljas "Cajasol", tiekot pie pirmā panākuma turnīrā.

"Izdarījām lielu darbu. Mani ļoti priecē, ka uzvarējām labi spēlējošu komandu, kas aizvadītajā nedēļas nogalē pieveica Spānijas čempionus. Spēlējām vienmērīgi un bez kritumiem, un ar vīrišķību pārvarējām mūsu pašu spēles vājos brīžus," pēc spēles izteicās Kurtinaitis.

Treneris atzīmēja, ka pirmo reizi šosezon "VEF Rīga" komanda pieļāva tikai deviņas kļūdas, jo parasti ir ap 20 kļūdām. "Neskatoties uz pretinieku ciešo aizsardzību," norādīja Kurtinaitis.

"Vienīgā iespēja uzvarēt šodien bija ar cīņassparu un raksturu, kas izdevās. Beigās rezultāts ļoti svārstījās, bet Janičenoka spēle atnesa uzvaru. Tāpat liela veiksme, ka beigās pretinieki neguva punktus pēc četrām atlēkušajām bumbām uzbrukumā," pēc spēles atzina "VEF Rīga" komandas spēlētājs Dairis Bertāns.

"Mēs diemžēl neesam tik stipri, lai uzvarētu bez degsmes un tikai ar meistarību," pēc mača secināja "Cajasol" galvenais treneris Hoans Plasa. "Situācija, kad rezultāta starpība ir tikai viens punkts, ir vienlīdz smaga abiem. Varbūt domājām, ka uzvara nedēļas nogalē pret Spānijas čempioniem atnesīs mums uzvaru arī šodien. Tas tikai pierāda, ka mums daudz kas ir jāmācās."

G grupas kopvērtējumā patlaban "Cajasol" komanda ar divām uzvarām četrās spēlēs ieņem pirmo vietu, bet "VEF Rīga" ar vienu panākumu četros mačos joprojām ieņem pēdējo, ceturto vietu grupā, tomēr Latvijas klubam vēl ir izredzes iekļūt turnīra nākamajā kārtā.

Nākamajā mačā "VEF Rīga" 14.decembrī savā laukumā spēkosies ar Jeruzalemes "Hapoel".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!