Foto: AP/Scanpix

Latvija basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bruklinas "Nets" veikusi divus maiņas darījumus, kas ļāva sastāvam pievienot divus uzbrucējus, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

"Nets" aizmainīja saspēles vadītāju Džeremiju Linu uz Atlantas "Hawks" vienību un pretī ieguva 2020. gada NBA drafta otrās kārtas izvēli un tiesības uz Francija basketbolistu Isaī Kordinjē. Bez Lina "Hawks" ieguva arī 2025. gada drafta izvēli otrajā kārtā, kā arī iespēju apmainīties drafta izvēlēm 2023. gadā.

Lins pagājušajā sezonā jau pirmajā spēlē guva nopietnu ceļgala savainojumu, un tāpēc viņš nepiedalījās nevienā spēlē. Savuā karjerā viņš spēlējis Goldensteitas "Warriors", Ņujorkas "Knicks", Hjūstonas "Rockets", Losandželosas "Lakers" un Šarlotas "Hornets" komandās. Viņš savā karjerā vidēji guvis 12 punktus un izdarījis 4,5 atlēkušās bumbas.

Savukārt darījumā ar Denveras "Nuggets" "Nets" ieguva uzbrucējus Kenetu Farīdu un Darelu Artūru, kā arī 2019. gada pirmās kārtas izvēli. Lai iegūtu šos abus spēlētājus "Nets" nācās šķirties no Aizejas Vaitheda. Vaitheds pagājušajā sezonā "Nets" sastāvā guva 7,2 punktus, izdarīja 2,4 piespēles un izcīnīja 2,4 atlēkušās bumbas.

Savukārt Farīdam un Artūram pagājušā sezonā Denverā bija neveiksmīga. Farīds pērn nospēlēja 32 spēles, kurās vidēji guva 5,9 punktus, bet savā karjerā viņš vidēji izcēlies ar 11,4 punktiem un 8,2 atlēkušajām bumbām. Savukārt Artūrs pagājušajā sezonā 19 spēlēs vidēji guva tikai 2,8 punktus, bet viņa karjeras vidējie rādītāji ir 6,5 punkti.

Jau vēstīts, ka Kurucs pēc līguma pārtraukšanas ar "Barcelona" komandu vienojies ar "Nets" par četru gadu līgumu septiņu miljonu dolāru vērtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!