Foto: F64

Latvijas basketbola izlases spēlētājs Rodions Kurucs pēc valstsvienības treniņa otrdien pauda diezgan lielu neizpratni par sacelto skandālu pēc viņa iekļaušanas valstsvienības sastāvā.

Jau vēstīts, ka basketbola skolas "VEF skola" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Lauva bija sašutis, ka Kurucs iekļauts Latvijas izlases kandidātu sarakstā, jo viņš iepriekš esot atteicies pārstāvēt Latvijas U-18 un U-20 izlases. Lauva vairākas reizes uzsvēra, ka Kurucu vajadzētu diskvalificēt no spēlēšanas izlasē, taču pats basketbolists un viņa aģents Artūrs Kalnītis skaidroja, ka Kurucs iepriekš atteicis izlasei savainojumu dēļ.

"Pārāk daudz nesekoju līdzi šīm runām, bet zinu, ka man neviens nav aizliedzis spēlēt izlasē. Man tas likās smieklīgi, jo cilvēki pārāk daudz par to runāja. Man vienkārši bija trauma, un tas arī viss. Nekādu citu iemeslu atteikumam nav bijis," žurnālistiem skaidroja Kurucs.

"Man nav skaidra, kāda varētu būt motivācija pret manu spēlēšanu izlasē. Varbūt viņiem ar manu aģentu ir kaut kādi strīdi. Traumu dēļ nav jādiskvalificē no izlases. Man šķiet, ka tā ir maza bērna uzvedība, jo cilvēks nedomā uz priekšu, nedomā par to, kāda būs mana attieksme pret viņu pēc tam," turpināja basketbolists.

Latvijas izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars uzsvēra, ka Latvijas basketbols tikai iegūst no tā, ka Kurucs pārstāv valstsvienību. "Viņš ir viens no savas paaudzes talantīgākajiem spēlētājiem. Viņš nav tik ļoti pazīstams pieaugušo basketbolā, pretinieki uz viņu noteikti nefokusēsies, tāpēc mums būs iespējams pārsteigums Kuruca personā," teica Vecvagars.

Pats Kurucs pauda prieku par iespēju beidzot uzvilkt Latvijas izlases kreklu: "Atgriezties Latvijā ir ļoti labas sajūtas, jo kādu laiku neesmu šeit bijis. Izlasē ir ļoti laba atmosfēra un mani pieņēma ļoti labi. Tā kā esmu bijis "Barcelona" lielās komandas treniņos, šeit jutos labi, nevis kā jaunais "gurķis"."

"Man izlasē šis ir pirmais gads, tāpēc ņemšu tādu lomu, kādu man dos. Cik treneris man dos spēlēt, tik arī spēlēšu. Darīšu visu, lai palīdzētu komandai uzvarēt," apņēmības pilns bija basketbolists.

Kurucam šīs sezonas pirmā puse nav izvērtusies pārāk veiksmīga, jo viņš spēlē "Barcelona" kluba otrās komandas sastāvā, tomēr viņš trenējas ar pirmo komandu. Sezonas otrajā pusē viņš varētu tikt pie spēles laika arī Spānijas spēcīgākajā līgā (ACB).

"Šosezon man nesanāk pārāk daudz spēlēt. Vairāk sanāk spēlēt pie otrās komandas, bet trenējos ar pirmo komandu un kļūstu labāks ar katru dienu. Trenējoties ar lielo komandu, pielieku meistarībā ātrāk. Drīzumā dabūšu Spānijas sportista pilsonību, tad ACB līgā mani uzskatīs par spāni un varbūt tikšu pie minūtēm. Man šobrīd ir neliela vilšanās, jo ACB līgā man solīja 10 līdz 15 minūtes, bet tagad sanāk, ka spēlēt varēšu pēc sezonas vidus," situāciju skaidroja Kurucs.

"Barcelona" komanda neesot iebildusi Kuruca spēlēšanai Latvijas izlasē, jo viņš šeit varētu tikt pie spēles laika un pierādīt sevi lielajā basketbolā. "Mans treneris tieši bija priecīgs, ka varēšu pievienoties izlasei," teica Kurucs.

Kurucs aizvadītajā vasarā strādāja pie Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Losandželosas "Lakers" speciālistiem, un viņš tur guvis ļoti vērtīgu pieredzi un motivāciju. Tomēr pagaidām viņš bija piesardzīgs savās prognozēs, vai šogad pieteiksies NBA draftam, jo viņa spēles laiks klubā nav tāds, kādu vajadzētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!