Foto: LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs, kurš šosezon piedzīvoja debiju valstsvienībā, pieteicies 2018. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, paziņojis viņa aģents Artūrs Kalnītis.

Patlaban 20 gadus vecais Kurucs bija pieteicies arī pērnā gada NBA draftam, taču izmantoja iespēju un nepilnas divas nedēļas pirms ceremonijas savu dalību 2017.gada draftā atsauca.

Kā norāda Kalnītis, tad arī tagad viņa klients ir aizpildījis pieteikumu, kas paredz iespēju no dalības draftā atteikties, saglabājot iespēju pieteikties arī nākamgad.

Kurucs, kurš 2014. gadā ar Latvijas U-16 izlasi kļuva par Eiropas kadetu vicečempionu, šo sezonu aizvada slavenā Spānijas kluba Barselonas "Lassa" sistēmā, galvenajā komandā gan spēlējot ļoti maz, vairāk pārstāvot kluba otro komandu.

ULEB Eirolīgā viņš piedalījās četros mačos, savukārt Spānijas augstākajā līgā (ACB) piecos mačos viņš vidēji guvis 2,8 punktus. Tikmēr pēc spēka Spānijas otrajā līgā Kurucs piedalījies 15 mačos, gūstot 10,6 punktus spēlē.

Savukārt aizvadītajā novembrī viņš debitēja Latvijas valstsvienībā, piedaloties 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs, laukumā dodoties trīs mačos, taču arī netiekot pie ievērojama spēles laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!