Foto: F64

Lai varētu uzvarēt Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" komandu, izcili jānospēlē vairāk nekā 1-2 spēlētājiem, uzskata Latvijas vicečempiones basketbolā "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis.

Jau vēstīts, ka "VEF Rīga" savā VTB Vienotās līgas regulārā turnīra pēdējā mājās spēlē ceturtdien "Arēnā Rīga" ar 69:80 (27:23, 17:17, 14:29, 11:11) piekāpās "Lokomotiv-Kubaņ", kas šosezon aizkļuva līdz ULEB Eiropas kausa pusfinālam.

"Nebija slikta spēle, kaut pirmais puslaiks bija stipri labāks. Pirmajā puslaika bija ātrs basketbols, otrajā viņi uzspieda savu spēka spēli. Lai šādu komandu uzvarētu, izcili jānospēlē vairāk nekā 1-2 spēlētājiem," pēc mača teica Gailītis.

Līdz ar to "VEF Rīga" regulāro turnīru noslēgs septītajā pozīcijā un izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā tiksies ar otrās vietas ieguvēju Jāņa Timmas pārstāvēto Sanktpēterburgas "Zeņit" .

"VEF Rīga" basketbolistiem pēdējā laikā bijis saspringts grafiks, taču komanda ir gatava izslēgšanas turnīram.

"Arī šobrīd spēlējam diezgan daudz, pagājušajā nedēļā trīs, šonedēļ divas spēles, mums ir pilns sastāvs un tas atļauj variēt, ja kādam neiet spēle. Gatavosimies "play-off", nevienam neko neatdosim. Gatavosimies Sanktpēterburgai, nebrauksim tur ekskursijā un būs ļoti laba pieredze spēlētājiem," teica Gailītis.

Tikmēr "VEF Rīga" kapteinis Jānis Blūms atzīmēja, ka komanda aizvadījusi nesliktu spēli.

"Trešo ceturtdaļu iesākam slikti, kaut viņi pārņēma iniciatīvu. Vēl panācām neizšķirtu, bet pašu kļūdas neļāva, lai beigas būtu intriga. Viņi ir augsta līmeņa spēlētāji, izcīnījuši trešo vietu Eirolīgā un kļūdas nepiedod," skaidroja Blūms.

Savukārt pretinieku galvenais treneris Saša Obradovičs atklāja, ka "VEF Rīga" kombinācijas spēles sākumā viņus nobremzējušas.

"Armands Šķēle un Abduls Gadijs trāpīja savus metienus, bet mēs ne. Netikām savā komforta zonā, bet kad nomainījām aizsardzību un sākām spēlēt agresīvāk, atradām savu ritmu. Mēs joprojām ceram uz trešo vietu kopvērtējumā," teica Obradovičs.

Nelielu daļu sezonas sezonas Krasnodaras komandā pavadīja arī latviešu basketbolists Kaspars Bērziņš, taču pēc Eirokausu sezonas beigām viņa un vienības ceļi šķīrās.

"Bērziņš ir lielisks puisis, bet joprojām nebija pilnībā gatavs," uzsvēra Obradovičs.

"VEF Rīga" šosezon Vienotās līgas 23 spēlēs izcīnījusi 11 uzvaras, kas tai dod septīto pozīciju kopvērtējuma tabulā, bet "Lokomotiv-Kubaņ" ar 16 uzvarām ir ceturtā.

"VEF Rīga" klubs Vienotās līgas sacensībās piedalās jau astoto sezonu pēc kārtas, bet tikai otro reizi tai izdevies iekļūt izslēgšanas turnīrā. Pirms četriem gadiem ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 tika zaudēts Maskavas apgabala "Himki" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!