Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Losandželosas "Lakers" amnestēs uzbrucēja Metas Vorlda Pīsa (angļu valodā - Metta World Peace) līgumu, vēsta līga.

Jaunajā NBA kolektīvajā darba līgumā ir punkts, kurš paredz, ka katrs klubs drīkst atteikties no viena spēlētāja pakalpojumiem, bet turpinās viņam maksāt algu, taču tā neuzrādīsies komandas "algas grieztos".

Pēc Vorlda Pīsa (iepriekš viņš bija pazīstams ar vārdu Rons Artests) līguma amnestēšanas "Lakers" komanda "algu grieztos" atbrīvos 7,7 miljonus dolāru, un varēs turpināt sastāva pārbūvi pēc centra spēlētāja Dvaita Hovarda zaudēšanas. Jau ziņots, ka Hovards pārcēlās uz Hjūstonas "Rockets" komandu.

Vorlds Pīss aizvadītajā sezonā Losandželosas klubam palīdzēja ar vidēji gūtiem 12,4 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un divām pārtvertām bumbām.

"Lakers" jau paziņojusi, ka pēc 10.jūlija, kad klubi varēs oficiāli parakstīt līgumus ar spēlētājiem, noslēgs līgumu ar centra spēlētāju Krisu Keimenu. Viņš iepriekšējā sezonā spēlē Dallasas "Mavericks" rindās, 66 spēlēs vidēji gūstot 10,5 punktus un izcīnot 5,6 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!