Foto: AP/Scanpix

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Losandželosas "Lakers" galveno treneri kļuvis Bairons Skots, kurš ilgu laiku bijis arī šīs komandas spēlētājs, apstiprinājis pats speciālists.

"Lakers" komanda jauno galveno treneri meklēja gandrīz trīs mēnešus, līdz beidzot nolēma, ka Skots ir piemērotākais kandidāts šim amatam. Tiek ziņots, ka ar viņu noslēgts līgums uz četrām sezonām par 17 miljoniem ASV dolāru.

"Jūtos fantastiski. Tas ir kā sapņa piepildījums, jo vienmēr esmu vēlējies trenēt "Lakers" komandu. Vēlos teikt paldies komandas vadībai, kas man devusi šo iespēju," sacīja Skots.

Skots "Lakers" komandā spēlējis no 1983. līdz 1993.gadam, bet vēlāk atgriezās šajā komandā, spēlējot tur arī 1996. un 1997.gadā. Ar "Lakers" viņš trīs reizes triumfējis NBA čempionātā.

Savā trenera karjerā viņš vadījis Ņūdžersijas "Nets", Ņūorleānas "Hornets" un Klīvlendas "Cavaliers" vienības. 2008.gadā Skots tika atzīts par NBA gada labāko treneri. Trenera karjeras laikā viņš 994 spēlēs izcīnījis 449 uzvaras un piedzīvojis 545 zaudējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!