Foto: F64

Latvijas basketbola tiesnesis Oļegs Latiševs šomēnes jau sesto reizi karjerā tiesās ULEB Eirolīgas finālturnīra spēles, pavēstījuši organizatori.

Finālturnīrs no 19. līdz 21. maijam risināsies Stambulā un Latiševs būs viens no astoņiem tiesnešiem šajās sacensībās.

Bez Latiševa par tiesnešiem nozīmēti arī soģi no Spānijas, Slovēnijas, Serbijas, Itālijas, Vācijas, Portugāles un Ukrainas.

Latiševam šis būs jau sestais ULEB Eirolīgas finālturnīrs karjerā. Viņš šosezon regulāri tiesāja arī ULEB Eirolīgas regulārā čempionāta cīņas.

Kā zināms, pērn Latiševs otro reizi karjerā tiesāja arī olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Tāpat viņš tiesājis arī 2010. un 2014. gada Pasaules kausa izcīņas spēles, kā arī strādājis daudzos Eiropas čempionātos.

Jau ziņots, ka četru komandu finālturnīrā pusfinālā Grieķijas komanda Pireju "Olympiacos" spēkosies ar Krievijas grandu Maskavas CSKA, kas ir pašreizējā čempione bet Spānijas vienība Madrides "Real" tiksies ar pagājušās sezonas finālisti Stambulas "Fenerbahce" no Turcijas.

Zīmīgi, ka pusfināla pāri ir tādi pat kādi bija 2015. gadā, kad finālu sasniedza "Real" un "Olympiacos", triumfējot Spānijas vienībai, bet CSKA un "Fenerbahce" sacentās pusfinālā, iesildoties titula mačam, kas starp šīm vienībām notika gadu vēlāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!