Foto: LETA

Latviešu basketbolists Ojārs Siliņš varētu pieteikties 2014.gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju draftam, vēsta itāļu izdevums "Prima Pagina".

Siliņš šajā sezonā pārstāv Itālijas A sērijas čempionāta komandu Redžo di Emīlijas "Grissin Bon", vietējā čempionātā vidēji gūstot 7,3 punktus un izcīnot 2,5 atlekušās bumbas. Sezonas laikā Siliņa rezultatīvākās spēles bijušas ar 23 un 21 punktu, taču viņš vienā mačā pratis izcelties arī ar pieciem blokiem. "Grissin Bon" komanda piedalās arī FIBA Izaicinājuma kausā, kur komanda iekļuvusi "Final 4" turnīrā. Šajās sacensībās latvietis guvis 6,6 punktus un izcīnījis trīs bumbas zem groziem.

Itālijas laikraksts vēsta, ka Siliņš varētu pieteikties NBA draftam, lai "izostītu gaisu" spēcīgākās basketbola līgas sabiedrībā. Siliņam ar "Grissin Bon" komandu spēkā ir līgums arī uz nākamo sezonu.

Atgādinām, ka NBA draftam pieteiksies arī latviešu centra spēlētājs Iļja Gromovs.

Latvijas vēsturē līdz šim draftēti trīs spēlētāji. No viņiem visaugstāk tika izraudzīts Andris Biedriņš, kuru 2004.gada draftā ar kopējo 11.numuru izvēlējās Goldensteitas "Warriors". Tāpat 2011.gadā ar 42.numuru Dāvi Bertānu izraudzīja Indiānas "Pacers" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio "Spurs". Savukārt pērn ar kopējo 60.numuru Memfisas "Grizzlies" izvēlējās Jāni Timmu.

NBA drafts 26.jūnijā norisināsies Ņujorkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!