Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latviešu izcelsmes Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Čeiss Badingers no Hjūstonas "Rockets" komandas otrdien aizmainīts uz Minesotas "Timberwolves" vienību, vēsta ASV mediji.

Apmaiņā pret Badingeru, kurš spēlē mazā uzbrucēja pozīcijā, "Rockets" iegūs 18.numura izvēles tiesības šīgada jauno spēlētāju draftā un tiesības uz Izraēlas uzbrucēju Lioru Elijahu.

Tādējādi "Rockets" rīcībā ir jau trīs pirmās kārtas izvēles tiesības šīgada draftā - 14. 16. un 18.numurs.

Tiek ziņots, ka ar šīm izvēles tiesībām Hjūstonas klubs cer iekārdināt Orlando "Magic" komandu, lai tā iemaina savu centra spēlētāju Dvaitu Hovardu.

Kā ziņots, Badingeru, kurš izteicis gatavību nākotnē starptautiskajā arēnā pārstāvēt Latviju, ar šo valsti saista viņa vectēvs no mātes puses Andrejs Eglītis, kurš dzimis Latvijā, bet uz ASV pārcēlies Otrā pasaules kara laikā. Tāpat Latvijā dzimusi un augusi viņa vecāmāte no mātes puses.

Pašlaik 24 gadus veco Badingeru 2009.gada NBA jauno spēlētāju draftā ar kopējo 44.numuru izvēlējās Detroitas "Pistons" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz "Rockets".

Pirmajā NBA pavadītajā sezonā Badingers 74 spēlēs vidēji guva 8,9 punktus, izcīnīja 3,0 atlēkušās bumbas un veica 1,2 rezultatīvas piespēles, bet nākamajās divās sezonās viņš regulārajā čempionātā aizvadīja attiecīgi pa 78 un 58 spēlēm. Kopumā NBA viņš vidēji ik mačā gūst 9,4 punktus, izcīna 3,4 atlēkušās bumbas un veic 1,4 rezultatīvas piespēles.

Pagājušajā gadā Badingers NBA lokauta laikā spēlēja Krievijas komandā Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", bet šogad viņš veiksmīgi startēja NBA Visu zvaigžņu spēles "slam-dunk" konkursā, kur zaudēja tikai Jūtas "Jazz" pārstāvim Džeremijam Evansam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!