Foto: DELFI
Latviešu izcelsmes dvīņubrāļiem Naurim un Normundam Macjusiem sakarā ar uzbrukumu spāņu basketbolistam Rūdijam Fernandesam uz mūžu liegta ieeja Lietuvas komandas Kauņas "Žalgiris" spēļu hallē, paziņojusi ULEB Eirolīga.

Tikmēr Kauņas klubam "Žalgiris" ar neatkarīgās Eirolīgas disciplinārās komisijas lēmumu piespriests 25 000 eiro (17 570 latu) liels naudas sods, vēsta "Basketnews.lt". Maksimālais naudas sods, kādu varēja saņemt "Žalgiris", ir 100 000 eiro.

Kā ziņots, pirms nedēļas Nauris Macjuss Kauņā pēc ULEB Eirolīgas mača starp "Žalgiri" un Madrides "Real" iesita pa seju Fernandesam, bet Normunds savukārt iesita Fernandesa apsargam, kas metās aizstāvēt basketbolistu. Pēc notikušā dvīņu brāļi tika arestēti, tomēr drīz vien no aresta atbrīvoti.

Fernandess, kas iepriekšējā abu vienību tikšanās reizē Madridē izcēlās ar nesportisku rīcību, uzbrukumā necieta stipri, bet bija šokēts par notikušo. Ziņa par notikušo izraisīja plašas atbalsis Eiropas medijos.

Kā žurnālistiem skaidroja brāļi, kas tikai 1.februārī svinīgi ieguva Lietuvas pilsonību, viņi vienīgi "aizstāvējuši Lietuvas godu", ko Fernandess esot aizskāris. Incidenta izmeklēšana vēl turpinās.

Līdztekus neatkarīgās disciplinārās komisijas noteiktajam aizliegumam ieiet "Žalgira" arēnā ULEB Eirolīga nolēmusi liegt brāļiem Macjiem ieeju jebkurā turnīrā, ko organizē ULEB, tostarp ULEB Eirolīgas un Eiropas kausa izcīņas sacīkstēs.

Lai nepieļautu līdzīgus incidentus nākotnē, "Žalgira" arēnā iecerēts veikt papildu drošības pasākumus - ierīkot atsevišķu ieeju viesu vienībām un pastiprināt apsardzi gar ceļu no arēnas durvīm līdz sportistu autobusiem.

Eirolīga arī centīsies panākt, lai brāļiem noteiktais aizliegums apmeklēt sacīkstes tiktu attiecināts uz visu Eiropas teritoriju.

Kā skaidro "Basketnews.lt", "Žalgirim" noteikts relatīvi neliels naudassods, ņemot vērā, ka uzbrucēji tika operatīvi saukti pie atbildības, klubs šajā sezonā nav sodīts par līdzīgiem pārkāpumiem un pats informējis Eirolīgu par pārkāpējiem noteikto aizliegumu, turklāt brāļiem Macjiem nav nekādas saistības ar citiem komandas faniem.

Portāls "Lrytas.lt" atgādina, ka abi brāļi nesen publiski atvainojušies visiem Lietuvas basketbola līdzjutējiem un "Žalgira" spēlētājiem par savu uzvedību un izteikuši apņemšanos veidot fondu, kurā līdzjutēji varētu vākt naudu soda nomaksāšanai.

Piektdien Normunds un Nauris tika plānojuši noskatīties "Žalgira" un CSKA spēli Maskavā. Šobrīd nav zināms, vai tajā viņi tiks ielaisti.

28.aprīlī abi brāļi svinēs 43.dzimšanas dienu, bet Lietuvā viņi ir slaveni ar saviem ķermeņa tetovējumiem. Viņu plecus, krūtis un muguru rotā slavenāko Lietuvas basketbolistu portreti, komandu un televīzijas šovu logo un zīmējumi par Lietuvas vēstures tēmu.

Dvīņu tēvs Kazis dzimis Lietuvā, Klaipēdā, bet viņu māte Valentīna - Latvijā. Abiem brāļiem ir arī jaunākas dvīņumāsas Santa un Sanita, kā arī vēl viena māsa Oksana. Šobrīd Santa dzīvo Latvijā, Sanita - Vācijā, bet Oksana - Īrijā.

Macju ģimene izjukusi, kad kāds greizsirdīgs kaimiņš pielaidis viņu mājai uguni. Naurim un Normundam tobrīd bija tikai seši gadi, un pēc šī notikuma viņi uz vairākiem gadiem nokļuva bērnunamā.

Brāļi mācījušies Murjāņu sporta skolā un jaunības gados bijuši laba līmeņa sportisti - abi bijuši Latvijas jaunatnes izlasē vieglatlētikā un skrējuši 400, 800 un 1500 metru distances. Tomēr, būdami bez iztikas un pajumtes, savu vieglatlētu karjeru viņi neturpināja. Kaut arī 18 gadu vecumā brāļi Rīgā nakšņojuši Centrālajā dzelzceļa stacijā, gadu gaitā viņi kļuvuši par veiksmīgiem biznesmeņiem.

Zēnu tēvs miris, kad viņiem bija 13 gadi, bet māti Naurim pēc ilgiem meklējumiem izdevies atrast pirms septiņiem gadiem, un šobrīd dēls par viņu rūpējas, raksta "15.min.lt".

Lietuvas pilsonību abi brāļi svinīgi ieguva vien pirms mēneša, 1.februārī. Vīriešu tēvs Kazis dzimis Lietuvā, Klaipēdā, bet viņu māte ir Latvijas iedzīvotāja Valentīna.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!