Foto: Publicitātes foto
No 2. līdz 21. jūnijam, septiņās dažādās Latvijas vietās notiks vispasaules basketbola sacensību sēriju "Red Bull King of the Rock" atlases posmi. 26.jūnijā, Grīziņkalnā labākie no atlasēm tiksies, lai izcīnītu vienīgo biļeti uz "Red Bull King of the Rock" pasaules čempionātu Taivānā.

"Red Bull King of the Rock" formāts ir dzimis Alkatrazas cietumā, kurā ieslodzītie spēlēja 'viens pret vienu' un paši arī tiesāja. Latvijas posmi notiks basketbola turnīru sērijas "Ghetto Basket" sacensību ietvaros – septiņi kvalifikācijas posmi un fināls 26. jūnijā Rīgā, Grīziņkalnā.

Katra kvalifikācijas posma maksimālais dalībnieku skaits ir 64 spēlētāji, reģistrācija no 15 gadu vecuma. Viņi ar izlozes palīdzību tiek izlikti klasiskajā izslēgšanas turnīra režģī. Spēles laiks ir trīs minūtes. Mačs tiek pārtraukts arī brīdī, kad pirmais no dalībniekiem sasniedz 11 punktu robežu.

Tiek izmantoti "Ghetto Basket" noteikumi, taču lielākā atšķirība ir tā, ka punkti tiek skaitīti kā klasiskajā basketbolā – divi un trīs. Attiecīgi par noteikumu pārkāpumu metienā tiek izpildīti divi vai trīs soda metieni.

Tiesāšanu veic paši spēlētāji, bet strīdus situācijās galīgo lēmumu nosaka laukuma tiesnesis. Vienam uzbrukumam atvēlētais laiks - 15 sekundes. Kvalifikācijas turnīros tiesnesis brīdina par laika vilkšanu. Otrais brīdinājums nozīmē bumbas pārvaldīšanas tiesību pāreju pie sāncenša.

Sacensības notiek pēc vienmīnusa sistēmas, kad zaudētājs izstājas no turpmākās cīņas par astoņām ceļazīmēm uz finālu. Katra kvalifikācijas posma ietvaros tiek noteikts arī čempions. Katra posma labākais spēlētājs saņem papildus priekšrocību – izliktā spēlētāja statusa fināla izlozē.

"Red Bull King of the Rock" atlases posmi (reģistrācija sākas stundu pirms sākuma):
2. jūnijs, plkst. 18:00 – Mārupe
7.jūnijs, plkst. 18:00 – Dobele
11.jūnijs, plkst. 18:00 – Jūrmala
13.jūnijs, plkst. 18:00 – Krāslava
17.jūnijs, plkst. 18:00 – Ventspils
18.jūnijs, plkst. 18:00 – Valmiera
21.jūnijs, plkst. 12:00 – Smiltene
26.jūnijs, plkst. 18:00 – Rīga, Grīziņkalns (Latvijas fināls)

"Red Bull King of the Rock" finālā, 26. jūnijā startē kvalikācijas turnīros ceļazīmes izcīnījušie 56 spēlētāji, kā arī "Ghetto Basket" organizatoru īpaši aicinātie astoņi spēlētāji. Atbilstoši izlozei spēlētāji tiek izvietoti klasiskajā izslēgšanas turnīra režģī. Finālā spēļu ilgums - piecas minūtes. Čempions izcīna ceļazīmi uz septembrī Taivānā notiekošo pasaules finālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!