Foto: LETA
Latvijas 3x3 basketbolisti Nauris Miezis, Agnis Čavars, Rihards Zēbergs un Jānis Antrops sestdien Šveicē, debitējot Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Pasaules tūres posmā, tika līdz pusfinālam, kur gan piedzīvoja zaudējumu pret galvenajiem favorītiem.

Vispirms sestdien ceturtdaļfināla cīņā ar septīto numuru izliktā Latvijas komanda visai pārliecinoši ar 20:12 apspēlēja Horvātijas vienību "Slit", kas izlikta ar sesto numuru.

Līdz ar to Latvijas vienība sasniedza pusfinālu, kur spraigā cīņā ar 13:18 piekāpās ar pirmo numuru izliktajai Apvienoto Arābu Emirātu komandai "Novi Sad AlWahda".

Pēcāk "Novi Sad AlWahda" kļuva arī par šī posma uzvarētāju, jo finālā ar 20:15 pieveica mājinieci "Lausanne", kam turnīrā bija piešķirts vien devītais numurs.

Jau ziņots, ka šī turnīra pirmajā mačā Latvijas komanda ar 22:10 piektdien pārliecinoši pieveica "Logatech" no Slovēnijas, kas izlikti ar desmito numuru.

Uzvara šajā spēlē Latvijas basketbolistiem jau nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā, kurā iekļuva divas spēcīgākās no trim apakšgrupas vienībām, bet B grupas noslēdzošajā mačā latvieši ar 21:11 apspēlēja arī ar otro numuru izlikto Serbijas vienību "Zemun", tiekot pie pirmās vietas.

Šī Pasaules tūres posma uzvarētāji iegūs ceļazīmi uz oktobrī Ķīnā gaidāmo finālu un čeku 20 000 dolāru (17 000 eiro) vērtībā.

Pēc sacensībām Lozannā Latvijas komandai plānots vēl viens Pasaules tūres posms, kas nākamnedēļ notiks Ungārijas pilsētā Debrecenā.

Šovasar Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš, Kārlis Pauls Lasmanis, Agnis Čavars divas reizes uzvarēja FIBA "Challenger" kategorijas posmos, tādējādi iegūstot ceļazīmes uz Pasaules tūri.

Tiesa, posmā Bukarestē ceļgala savainojumā iedzīvojās Krūmiņš, kamēr kopā ar Latvijas studentu izlasi Taivānā notiekošajā Universiādē ir Lasmanis, tāpēc Pasaules tūres etapā Lozannā viņus aizvieto Zēbergs un Antrops. Nākamajā etapā Debrecenā vienība cer jau būt savā klasiskajā sastāvā.

Kopumā sezonā FIBA Pasaules tūrē tiek aizvadīti septiņi posmi.

Savukārt jūlijā Miezis, Lasmanis, Krūmiņš un Čavars Amsterdamā sensacionāli triumfēja Eiropas kausā 3x3 basketbolā, kas no 2020.gada būs olimpisko spēļu programmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!