Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajā spēlē ar Slovākijas izlasi laukumā izies tādā pašā sastāvā, kādā aizvadīja pirmo maču Zviedrijā, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Arī trešdien gaidāmajā spēlē Latvijas izlases treneri nolēmuši malā atstāt aizsargu Ingu Jakoviču, kurš nespēlēja arī pret Zviedriju.

"Slovāki cenšas spēlēt ātri, pie pirmās izdevības izdarot metienus – gan attaisnoti, gan arī neattaisnoti. Labi skrien ātrajos uzbrukumos un agresīvi cīnās par atlēkušajām bumbām, bet superspēku zem groziem viņiem nav," savu viedokli par gaidāmajiem pretiniekiem pauda Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis. "Mūsu uzdevums – nospēlēt pacietīgi, izmantojot savas iespējas, kuras noteikti būs un paturot prātā, ka spēle ilgst 40 minūtes. Uzvara Zviedrijā bija labs sākums, bet vēl jau nekas liels nav izdarīts – viss turnīrs vēl priekšā."

Spēles sākums "Arēnā Rīga" pulksten 20:15. Ceļazīmes uz finālu iegūs septiņu grupu uzvarētāji, kā arī seši labākie otro vietu ieguvēji.

Atgādinām, ka Latvijas izlase pirmajā mačā izbraukumā pieveica Zviedrijas basketbolistus.

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības sastāvs 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlei ar Slovākiju:

Jānis Strēlnieks, Jānis Blūms, Dairis Bertāns, Aigars Šķēle, Kristaps Janičenoks, Jānis Timma, Mareks Mejeris, Rolands Freimanis, Kaspars Bērziņš, Mārtiņš Meiers, Ronalds Zaķis, Ronalds Šmits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!