Foto: DELFI

Latvijas vīriešu basketbola izlase pirms augustā gaidāmā 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra aizvadīs astoņas pārbaudes spēles, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Valstsvienības koptreniņi sāksies 30.jūnijā. Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis kandidātus nosauks pēc klubu sezonas beigām.

Pirmās pārbaudes spēles paredzētas 14. un 15.jūlijā Pērnavā ar Igaunijas izlasi, kura jau izcīnījusi tiesības spēlēt "EuroBasket 2015". 19. un 20.jūlijā Latvijas komanda Birmingemā spēlēs ar Lielbritānijas izlasi, kas gatavosies "EuroBasket 2015" kvalifikācijas turnīram.

26.jūlijā Šauļos Latvija spēlēs ar Lietuvas izlasi, kas gatavosies pasaules čempionātam. No 1. līdz 3.augustam Vācijā risināsies Superkausa izcīņas turnīrs, kurā Latvija spēkosies ar mājiniekiem, kā arī Krievijas un Izraēlas izlasēm, kuras gatavosies "EuroBasket 2015" kvalifikācijas turnīram.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmo spēli Latvijas valstsvienība aizvadīs 10.augustā izbraukumā ar Zviedrijas izlasi. Pēc tam trīs spēles Rīgā: ar Slovākiju (13.augusts), Rumāniju (17.augusts) un Zviedriju (20.augusts). Pēdējās spēles izbraukumā Slovākijā (24.augusts) un Rumānijā (27.augusts). Finālturnīram kvalificēsies grupas uzvarētāji, kā arī seši labākie no otro vietu ieguvējiem septiņās grupās.

Tiesa, kvalifikācijas sistēma var tikt koriģēta, ja "FIBA Europe" paplašinās "EuroBasket 2015" rīkotāju loku. Ukrainas Basketbola federācija informējusi, ka, iespējams, nevarēs nodrošināt visa čempionāta norisi, tomēr vēlas rīkot daļu turnīra. Tuvākajās dienās "FIBA Europe" izziņos noteikumus, uz kādiem nacionālās federācijas varēs pieteikties līdzdarboties EuroBasket'2015 rīkošanā. Lēmums tiks pieņemts maijā. Valstis, kuras piedalīsies finālturnīra rīkošanā, tiks atbrīvotas no līdzdalības kvalifikācijas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!