Foto: F64
Latvijas vīriešu basketbola izlase 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmā apļa pēdējā spēlē šodien savā laukumā sacenšas ar Rumānijas valstsvienību.

D apakšgrupas mačs sāksies plkst.19.30, un to tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

"Paskatījāmies kino par Rumānijas izlases iepriekšējām spēlēm. Slaidi, atlētiski, taču palēni spēlētāji. Ierobežots spēlētāju loks, bet līderiem netrūkst nedz pieredzes, nedz sportiskās nekaunības. Neviens zaudējums nav bijis bezcerīgs," pēc svētdienas treniņa izteicās Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis. "Savā laukumā pret bosniešiem bija -20 pēc pirmā puslaika, tomēr rumāņi gandrīz atspēlējās un galotne bija pietiekami nervoza. Arī mes nekādas dāvanas no viņiem nesaņemsim."

"Taču, lai kā mēs cienītu pretiniekus, viss, pirmkārt, būs atkarīgs no tā, kā nospēlēsim paši. Jātiek vaļā no kļūdām, kuru dēļ piedzīvojām zaudējumus abās izbraukuma spēlēs," uzsvēra Bagatskis. "Kaut gan trīspunktu metienu pirmajos mačos mums bijis ļoti daudz, nedomāju, ka tas būtu mīnuss. Ja ir laba pozīcija un sagatavots metiens - jāmet! Tas ir labāk, nekā izdarīt liekas piespēles un galu galā kļūdīties. No otras puses, komandai nav uzstādījuma mest tikai no tālienes. Meklējam iespējas pastiprināt spiedienu arī soda laukumā."

"Lai kāda līdz šim bijusi bilance, tā ir jāaizmirst. Visa cīņa vēl priekšā, ceļazīme uz finālturnīru ir pašu rokās," uzsvēra treneris.

Kā ziņots, kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē Latvija izbraukumā ar rezultātu 84:87 sīvā cīņā zaudēja Bosnijas un Hercegovinas valstsvienībai, turpinājumā ar 85:70 savā laukumā pieveica Nīderlandi, bet trešajā cīņā piektdien ar 76:79 līdz ar beigu signālu izbraukumā piekāpās Gruzijai.

Grupas kopvērtējumā šobrīd trīs uzvaras trijās spēlēs ir Gruzijai, Bosnijas un Hercegovinas izlases kontā ir trīs panākumi četros mačos, Latvija un Rumānija izcīnījusi pa vienai uzvarai trijās cīņās, bet Nīderlandes rēķinā ir trīs neveiksmes.

Vēl vienā D grupas pirmā apļa pēdējā spēlē šodien Nīderlandes izlase uzņems Gruziju.

Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī četras no sešām trešo vietu ieguvējām.

Savukārt finālturnīrs, kurā piedalīsies 24 komandas, no 2013.gada 4. līdz 22.septembrim notiks Slovēnijā.

Gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, Latvijas izlase kopumā aizvadīja deviņas pārbaudes spēles, kurās piedzīvoja septiņus zaudējumus, turklāt visas septiņas neveiksmes sekoja pēc kārtas.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā:

Jānis Strēlnieks, Edgars Jeromanovs, Dairis Bertāns, Kaspars Bērziņš, Artūrs Bērziņš, Mārtiņš Meiers, Rihards Kuksiks, Dāvis Bertāns, Mareks Mejeris, Kaspars Vecvagars, Andrejs Šeļakovs, Rolands Freimanis, Mārtiņš Laksa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!