Foto: F64

Latvijas vīriešu basketbola izlasei gaidāmajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā nepalīdzēs viens no komandas līderiem Jānis Blūms, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Atgādinām, ka jūnija sākumā Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainārs Bagatskis nosauca 19 kandidātus, kuri mēģinās iekļūt valstsvienības sastāvā, bet dažādu iemeslu dēļ no šī saraksta ir izsvītroti četri spēlētāji. Bez Blūma izlasei nevarēs palīdzēt arī Mareks Jurevičus, Žanis Peiners un Kaspars Vecvagars.

"No pērn Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlējušajiem 12 basketbolistiem ierindā nebūs Jāņa Blūma un Mareka Jureviča. Blūms pēc pārdomu brīža paziņoja, ka šovasar vēlas sakārtot veselību un mierīgi sagatavoties nākamajai sezonai, bet Mareks Jurevičua nevarēs spēlēt ģimenes apstākļu dēļ," portālā "basket.lv" citēts Latvijas izlašu direktors Māris Jučmanis. "Kājas savainojuma dēļ izlases darbā nevarēs piedalīties Žanis Peiners, savukārt Kaspars Vecvagars U20 izlases sastāvā gatavojas Eiropas U-20 čempionātam."

"Labā ziņa – Daira Bertāna aprīlī operētā potīte dzīst labi, un ir cerība, ka viņš pagūs atgriezties ierindā," turpināja Jučmanis.

Pats Blūms apstiprināja, ka vēlas šoreiz veselība viņam ir pirmajā vietā: "Ilgi biju spēlējis bez nopietnām veselības problēmām, bet pagājušās sezonas laikā bija daudz traumu. Nedomāju, ka tas bija ļoti saistīts ar spēlēšanu izlasē, bet tagad jāsakārto veselība, jānostiprina rokas un kājas. Arī psiholoģiski vēl neesmu gatavs ieslēgties nopietnā darbā un spēlēs. Ja kvalifikācijas turnīrs būtu septembrī, varbūt sajūtas būtu savādākas. Vai nākamgad situācija varētu būt savādāka? Nāks laiks, nāks padoms."

Tikmēr Dairis Bertāns skaidroja, ka pēc savainojuma sāpes vairs nejūt un treniņos pakāpeniski palielina slodzi. Pats spēlētājs pauda cerību, ka spēs pievienoties izlasei.

Bagatskis ir apņēmības pilns strādāt ar tiem spēlētājiem, kuri būs pieejami izlasei un nedomās par tiem, kuri nevar palīdzēt.

"Spēlētāju lēmumus un atteikumu iemeslus nekomentēšu. 2.jūlijā sākšu strādāt ar tiem, kuri būs ierindā. Rīkosimies kā pērn – iespējams, pēc Eiropas U20 čempionāta mums pievienosies labākie U20 komandas spēlētāji. Mērķis ir skaidrs – izcīnīt tiesības 2013.gada rudenī spēlēt Eiropas čempionāta finālturnīrā Slovēnijā," uzsvēra treneris.

Atgādinām, ka no spēlēšanas izlasē atteikušies arī Kristaps Janičenoks un Andris Biedriņš. Starp kandidātiem nebija atrodams arī Kaspara Kambalas vārds, bet Kristapam Valteram, kurš pauda gatavību spēlēt izlasē, neatcēla diskvalifikāciju.

Latvijas izlases kvalifikācijas sacensībās, kas risināsies no 15.augusta līdz 11.septembrim, spēkosies ar Gruzijas, Bosnijas un Hercegovinas, Nīderlandes un Rumānijas vienībām. 2013.gada rudenī uz finālturnīru Slovēnijā brauks katras grupas divas labākās komandas, kā arī četras no sešām trešo vietu ieguvējām.

Latvijas izlases kandidāti:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!