Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības bijušais galvenais treneris lietuvietis Ķēstūtis Kemzūra turpmāk vadīs Austrijas valstsvienību, paziņojusi Austrijas Basketbola federācija.

Kemzūra galvenā trenera amatā vadīs Austrijas izlasi gaidāmajā 2017. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā. Ja komandai izdosies izcīnīt ceļazīmi uz finālturnīru, sadarbība ar treneri tiks turpināta.

Kvalifikācijas turnīrā, kas risināsies no 31. augusta līdz 17. septembrim, Austrija spēlēs vienā apakšgrupā ar Vāciju, Nīderlandi un Dāniju.

Eiropas čempionāta finālturnīrā Austrijas vīriešu basketbola izlase pēdējo reizi spēlēja 1977.gadā Beļģijā, kad izcīnīja 12.vietu.

Kā zināms, pašlaik 45 gadus vecais Kemzūra galvenā trenera amatā Latvijas izlasē sāka strādāt 2008. gada decembrī. Nākamajā gadā Eiropas čempionāta finālturnīrā Polijā viņa vadībā Latvijas izlase ieguva 13. vietu.

Pēc 2009. gada Eiropas čempionāta Kēmzura pieņēma savas dzimtās Lietuvas piedāvājumu un kļuva par valsts izlases galveno treneri. Tiesa, pēc 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm, kurās valstsvienība palika astotā, speciālists atstāja savu amatu.

Kēmzura strādājis par treneri arī tādās klubu komandās kā Viļņas "Lietuvos Rytas", Krievijas vienībām Maskavas apgabala "Himki" un Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", kā arī Polijas vienībā Gdiņas "Asseco Prokom".

Pēdējā darba vieta Kēmzuram bija Čehijā, kur viņš ar Nimburkas ČEZ komandu divas reizes izcīnīja valsts čempiona titulu un uzvarēja kausa izcīņā, taču pērn jūnijā lietuvieti no darba atlaida.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!