Foto: LETA

Visi pieci Latvijas klubi - "Ventspils", "Liepāja"/"Triobet", "Jēkabpils", "Valmiera" un "Barons"/LDz - noskaidrojuši savus pretiniekus Baltijas Basketbola līgas (BBL) astotdaļfinālā.

Kā zināms, trešdien noslēdzās BBL regulārais čempionāts, bet no Latvijas komandām tajā neiekļuva tikai šo sacensību debitante "Jūrmala"/"Fēnikss".

Izslēgšanas spēles sāksies ar astotdaļfinālu. Visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā.

Visas 16 komandas, kas cīnīsies izslēgšanas spēlēs, pēc regulārā turnīra tika sadalītas pēc reitinga, spēcīgajām "Šiauliai", TU/"Rock" un "Ventspils" vienībām tiekot pie pirmajiem trim numuriem. Šie trīs klubi regulārajā čempionātā nepiedalījās, jo sacentās Eiropas kausa izcīņā vai Eiropas Izaicinājuma kausā. Rangā augstāk stāvošās komandas izslēgšanas spēles sāks pret zemāk esošajām vienībām.

Latvijas čempioni "Ventspils" izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā spēkosies ar Igaunijas komandu Raplas "Tyco", kas C apakšgrupā ar trim panākumiem astoņās spēlēs bija ceturtie.

Tikmēr "Liepāja"/"Triobet", kas ar sešām uzvarām bija otrie C apakšgrupā, astotdaļfinālā tiksies ar citu Latvijas komandu "Jēkabpils", kam regulārajā turnīrā izdevās izcīnīt deviņas uzvaras 12 mačos un ieņemt trešo pozīciju B apakšgrupā.

Savukārt "Valmiera", kas ar desmit uzvarām triumfēja B apakšgrupā, spēkosies pret Somijas klubu Tamperes "Pyrinto", kas A apakšgrupā izcīnīja piecus panākumus desmit mačos un ieņēma trešo vietu.

Visbeidzot "Barons"/LDz, kas A apakšgrupā ar četrām uzvarām bija ceturtie, izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā tiksies ar Lietuvas klubu Utenas "Juventus", kas ar septiņiem panākumiem astoņās cīņās triumfēja C apakšgrupā.

Citos pāros Lietuvas komanda "Šiauliai" tiksies ar Igaunijas vienību "Parnu", bet TU/"Rock" no Igaunijas spēkosies ar Lietuvas "Prienai". Savukārt Lietuvas klubs Pasvāles "Pieno žvaigzdes" astotdaļfinālā spēkosies ar Igaunijas komandu Rakveres "Tarvas", ko pārstāv arī latvietis Juris Umbraško. Tikmēr Panevēžas "Lietkabelis" no Lietuvas tiksies ar Igaunijas čempioniem Tallinas "Kalev"/"Cramo", ko pārstāv latvieši Armands Šķēle un Rolands Freimanis.

Sacensībās šosezon piedalījās 22 klubi no piecām valstīm, tomēr šī gada sākumā finansiālu iemeslu dēļ dalību atsauca Krievijas vienība Maskavas "Dinamo". Šīs komandas rezultātus BBL vadība nolēmusi anulēt.

Turnīrā šosezon nepiedalās ne tikai Lietuvas slavenākie klubi Viļņas "Lietuvos rytas" un Kauņas "Žalgiris", bet arī Klaipēdas "Neptunas" komanda, kas debitēja ULEB Eirolīgā, un Latvijas vicečempione "VEF Rīga".

Pirms sezonas Liepājā risinājās "Olybet" BBL kausa izcīņas turnīrs, kurā "Liepāja"/"Triobet" kļuva par otro šajās sacensībās uzvarējušo Latvijas klubu.

Iepriekšējā BBL sezonā "Šiauliai" finālā pieveica citu Lietuvas komandu Prienu "TonyBet", bet no Latvijas komandām vistālāk tika 2013.gada čempione "Ventspils", kas apstājās ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!