Foto: F64
Latvijas vīriešu un sieviešu basketbola valstsvienību galvenā trenera amata kandidātus plānots paziņot pēc mēneša, 8.decembrī.

Kā pastāstīja Latvijas Basketbola savienības (LBS) Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas pārstāvis Raimonds Zeps, LBS ģenerālsekretārs un Sporta direktors Edgars Šneps iesniegšanai LBS valdē bija sagatavojis kandidātu sarakstu ar treneru vārdiem, kas varētu kļūt par vīriešu un sieviešu valstsvienību treneriem, bet tagad saraksts ir saīsināts, atstājot tajā tikai reālos pretendentus.

Līdz 8.decembrim Šnepam uzdots veikt pārrunas ar pretendentiem, saprast viņu vēlmes un atrast labākos variantus. Iespējams, ka šajā datumā Šneps jau būs gatavs atklāt kandidātus, kuri kļūs par vīriešu un sieviešu valstsvienību treneriem, bet, iespējams, ka sarakstā joprojām būs vairāki kandidāti.

Zeps atzina, ka LBS nevar atļauties nākamajam trenerim maksāt pienācīgi lielu atalgojumu, tāpēc LBS piedāvās kandidātiem tik, cik var atļauties. "Ideāls variants būtu, ja atrastu speciālistu, kurš ar valstsvienību būtu gatavs strādāt izaicinājuma, nevis atalgojuma dēļ," izteicās Zeps.

Jau ziņots, ka pēc septembrī aizvadītā Eiropas čempionāta LBS valdes sēdē, izvērtējot izlases treneru un personāla iesniegtās atskaites, tika nolemts piedāvāt iespēju lietuvietim Ķestūtim Kemzūram turpināt darbu ar vīriešu izlasi, nosakot 15.oktobri kā termiņu līguma noslēgšanai. Tomēr Kemzūra līdz noteiktajam termiņam lēmumu nepieņēma, jo viņš bija viens no galvenajiem kandidātiem arī uz Lietuvas valstsvienības galvenā trenera amatu un vispirms vēlējās sagaidīt atbildi no Lietuvas Basketbola federācijas saistībā ar šo jautājumu.

Kemzūra par Latvijas izlases galveno treneri tika apstiprināts pagājušā gada decembrī, un ar viņu līgums tika noslēgts līdz šī gada Eiropas čempionāta finālturnīra noslēgumam.

Tomēr turnīrā Latvijas izlase piedzīvoja divus zaudējumus trijās spēlēs un nespēja kvalificēties nākamajai sacensību kārtai. Šo sniegumu LBS valde novērtēja kā neapmierinošu.

Savukārt Latvijas sieviešu basketbola valstsvienību līdz šī gada Eiropas čempionātam vadīja Ainars Zvirgzdiņš, kurš no amata atkāpās pēc neiekļūšanas sacensību pusfinālā un nespēšanas kvalificēties pasaules čempionāta finālturnīram.

Neoficiāli kā galvenie pretendenti uz vīriešu izlases galvenā trenera amatu tiek minēti Ainars Bagatskis un Agris Galvanovskis, bet uz sieviešu izlases - Gundars Vētra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!