Latvijas sieviešu basketbola izlase pirmdien Itālijas pilsētā Vasto ar uzvaru iesāka Eiropas čempionāta finālturnīru, pirmajā spēlē A apakšgrupā ar 73:62 (18:18, 20:13, 21:18, 14:13) pieveicot Turcijas valstsvienību.
Latvijas labā 17 punktus guva Gunta Baško, kura izdarīja arī septiņas rezultatīvas piespēles un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, kā arī pieļāva sešas kļūdas. Pa 16 punktiem guva Anete Jēkabsone-Žogota un Ieva Kubliņa, bet Zane Tamane guva desmit punktus, izcīnīja 11 atlēkušās bumbas un bloķēja divus pretinieču metienus.

Turcietēm pa 21 punktam guva Nevrije Jilmaza un Jasemina Horasana.

Latvijas un Turcijas izlases ielozētas A apakšgrupā kopā ar Turcijas, Izraēlas un Čehijas valstsvienībām. Rīt latvietes mērosies spēkiem ar papildus kvalifikācijas turnīra uzvarētāju Izraēlu, bet trešdien - ar pašreizējo Eiropas čempionvienību Čehiju. Turnīra nākamajā kārtā iekļūs grupas trīs spēcīgākās komandas, bet ceturtajai vietai čempionāts būs noslēdzies.

Ja Latvijas izlase iekļūs nākamajā kārtā, tad tā spēlēs E apakšgrupā, kur tiksies ar B apakšgrupas trīs spēcīgākajām izlasēm. B apakšgrupā spēlē Beļģija, Rumānija, Vācija un Lietuva. E apakšgrupas četras spēcīgākās izlases iekļūs Eiropas čempionāta astotdaļfinālā.

Vēl Eiropas čempionāta finālturnīrā C apakšgrupā spēlē Itālija, Francija, Grieķija un Krievija, savukārt D apakšgrupā - Baltkrievija, Spānija, Serbija un Horvātija.

Latvijas izlases sastāvs Eiropas čempionāta finālturnīrā: Anete Jēkabsone-Žogota, Gunta Baško, Ieva Kubliņa, Liene Jansone, Zane Tamane, Ieva Tāre, Zane Eglīte, Ilze Ose-Hlebovicka, Santa Dreimane, Aija Brumermane, Dita Krumberga, Anita Teilāne. Galvenais treneris: Ainars Zvirgzdiņš. Treneri: Ainārs Čukste, Aigars Nerips.

$t1='latvija';$t2='turcija'; include("$includes_dir/projects/ebwom2007/delfistar/bestplayer5.inc"); ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!