Latvijas sieviešu basketbola izlase piektdien ar zaudējumu uzsāka pārbaudes turnīru, kas notiek Rīgā, pirmajā mačā ar 54:65 (18:17, 13:13, 10:15, 13:20) piekāpās Francijai.
Rezultatīvākās spēlētājas Latvijas izlases rindās bija Ieva Kubliņa, kas guva 12 punktus. 11 punktus guva Anete Jēkabsone - Žogota, desmit - Gunta Baško, septiņus - Liene Jansone, sešus - Zane Tamane, četrus - Ieva Tāre, trīs - Elīna Babkina, vienu - Ilze Ose Hlebovicka.

Francijas izlasei 14 punktus guva Izabela Iakubu.

Jau ziņots, ka citā turnīra pirmās dienas spēlē Ķīnas basketbolistes ar 83:76 pieveica Spāniju.

Turnīra otrajā spēlē sestdien Latvija tiksies ar Ķīnu, savukārt svētdien aizvadīs maču ar Spānijas valstsvienību.

Latvijas izlasei šis ir trešais pārbaudes turnīrs. Pirmajā tika izcīnītas trīs uzvaras Baltijas jūras kausa izcīņā, kura laikā ar 86:54 tika pārspēta Zviedrija, ar rezultātu 108:44 sagrauta Igaunija, bet ar 81:68 pieveikta Somija.

Savukārt pēc tam tika izcīnīta otrā vieta turnīrā Ķīnā. Apakšgrupu turnīrā Latvijas basketbolistes ar 63:68 piekāpās Kubai, ar 86:65 pieveica Kanādu, bet ar 72:93 piekāpās Ķīnai. Savukārt pusfinālā Latvija ar rezultātu 72:61 pārspēja Kubu, bet finālā ar 62:67 vēlreiz piekāpās Ķīnai.

Paredzams, ka 7.septembrī Latvija aizvadīs spēli ar Baltkrieviju. Savukārt pēdējā pārbaude pirms Eiropas čempionāta būs no 14.septembra līdz 16.septembrim Beļģijā, kur Latvija spēlēs ar Beļģiju, Serbiju un Spāniju vai Kanādu.

Eiropas čempionāta finālturnīrs no 24.septembra līdz 7.oktobrim notiks Itālijas provincē Kjeti. Latvijas sieviešu basketbola izlase 2007.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā A apakšgrupā spēlēs ar pašreizējo Eiropas čempionvienību Čehiju, Turciju un kvalifikācijas pēdējā posma sacensību uzvarētāju.

Latvijas sieviešu basketbola izlases sastāvs dalībai turnīrā Ķīnā: Anete Jēkabsone - Žogota, Liene Jansone, Ieva Kubliņa, Elīna Babkina, Santa Dreimane, Aija Brumermane, Zane Tamane, Dace Cinīte, Ilze Ose Hlebovicka un Gunta Baško Dita Krumberga, Ieva Tāre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!