Sagrāvi Eiropas čempionāta finālturnīra A grupas pēdējā spēlē trešdien Itālijā piedzīvoja Latvijas sieviešu basketbola izlase, kas ar 44:70 zaudēja Eiropas čempionvienībai Čehijai. Latvijai tas bija pirmais zaudējums trīs spēlēs.
Latvijas labā 17 punktus guva Anete Jēkabsone-Žogota.

Latvijas izlase ļoti neveiksmīgi iesāka maču, nonākot zaudētājos ar 0:6 un pēc tam arī 4:11. Tad uzbrukumā tālmetienu iemeta Jansone, atraisījās Jēkabsone-Žogota un Latvija izlīdzināja rezultātu 11:11, tomēr izvirzīties vadībā latvietes nespēja. Pirmās ceturtdaļas izskaņā un otrās sākumā dažu minūšu laikā čehietes no 11:11 panāca 20:11, bet pirmā puslaika izskaņā arī 35:19. Tikai pirmā puslaika pēdējā minūtē Latvijas izlasei izdevās nedaudz pietuvoties līdz 24:37.

Veiksmīgi Latvijas basketbolistes iesāka otro puslaiku - Jansone ar precīzu trīspunktu metienu un Jēkabsone-Žogota panāca 29:37, taču tuvāk tikt čehietēm līdz pat mača beigām Latvijai neizdevās. Pieļaujot daudzas kļūdas uzbrukumā un ļaujot izdarīt čehietēm brīvus metienus dažās minūtēs rezultāts kļuva 46:29 Čehijas labā bet pirms pēdējās ceturtdaļas Čehija bija vadībā jau ar 54:33. Pēdējās ceturtdaļas sākumā Latvija nespēja gūt punktus gandrīz piecas minūtes un Čehija ātri panāca 62:33, bet visā spēlē Eiropas čempiones uzvarēja ar 70:44.

Latvijas izlase turnīrā priekšsacīkstēs spēlēja A apakšgrupā, kuras pirmajā spēlē ar 73:62 uzvarēja Turciju, bet pēc tam ar rezultātu 77:73 izrāva uzvaru pār Izraēlas valstsvienību, jau priekšlaicīgi nodrošinot iekļūšanu nākamajā kārtā.

Latvijas izlase A grupā ieņēma otro vietu un kopā ar Čehiju un Turciju no šīs grupas turpinās cīņas Eiropas čempionātā, bet Izraēlai finālturnīrs beidzies. Nākamajā kārtā Čehija, Latvija un Turcija tiksies ar Beļģiju, Lietuvu un Vāciju, kuras bija trīs labākā B apakšgrupā.

Nākamo spēli Latvija aizvadīs 28.septembrī, kad tiksies ar Lietuvu. 30.septembrī Latvija spēlēs ar Beļģiju, bet 2.oktobrī - ar Vāciju. Šīs - E grupas - četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

Eiropas čempionāta otrajā posmā arī ir iekļuvušas Krievijas, Francija, Itālija, Baltkrievija, Spānija un Serbija, kuras cīnīsies F grupā.

Latvijas izlases sastāvs Eiropas čempionāta finālturnīrā: Anete Jēkabsone-Žogota, Gunta Baško, Ieva Kubliņa, Liene Jansone, Zane Tamane, Ieva Tāre, Zane Eglīte, Ilze Ose-Hlebovicka, Santa Dreimane, Aija Brumermane, Dita Krumberga, Anita Teilāne. Galvenais treneris: Ainars Zvirgzdiņš. Treneri: Ainārs Čukste, Aigars Nerips.

$t1='latvija';$t2='cehija'; include("$includes_dir/projects/ebwom2007/delfistar/bestplayer5.inc"); ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!