Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola izlase sestdien Prāgā Eiropas čempionāta D apakšgrupas spēlē ar rezultātu 76:55 pārspēja Melnkalnes valstsvienību, sperot platu soli pretī iekļūšanai nākamajā kārtā.

Teicamu sniegumu Latvijas izlasē nodemonstrēja Elīna Babkina, kura guva 27 punktus un izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles. 17 punktus guva Kitija Laksa, kura realizēja piecus tālmetienus, bet 16 punkti un 10 atlēkušās bumbas Anetes Šteinbergas kontā. Melnkalnes valstsvienībā ar 14 punktiem un 16 atlēkušajām bumbām izcēlās Andželika Robinsone, bet Jeļena Škeroviča guva astoņus punktus un izdarīja 10 atlēkušās bumbas.

Latvijas basketbolistēm spēles sākums bija smags, jo Melnkalne darbojās pārliecinoši un ātri ieguva drošu pārsvaru. Vienā brīdī rezultāts bija 8:23, taču turpinājumā spēli izdevās sakārtot. Latvijas basketbolistes veica 12 punktu izrāvienu, bet, turpinot veiksmīgo sniegumu, pirmo puslaiku izdevās noslēgt vadībā ar rezultātu 38:37.

Trešajā ceturtdaļā abas komandas spēkojās punkts punktā, tomēr Latvijas basketbolistes pirms pēdējām desmit minūtēm panāca 52:49. Mača izskaņā latvietes dominēja laukumā, pakāpeniski palielināja savu pārsvaru, līdz spēli noslēdza ar graujošu rezultātu 76:55.

Vēl D grupā Latvijas izlasei pirmdien būs jātiekas ar Beļģijas izlasi.
Citā spēlē sestdien Beļģijas izlase sestdien ļoti sīvā cīņā papildlaikā ar 76:75 (29:15, 17:17, 15:17, 7:19, 8:7) uzvarēja Krieviju.

Pēc divām spēlēm D apakšgrupā Beļģijai ir divas uzvaras, Krievijai un Latvijai pa vienai, bet Melnkalne abos mačos ir zaudējusi.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kur var lasīt detalizētu mača aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!