Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola izlase pirmdien Prāgā notiekošajā Eiropas čempionāta D grupas pēdējā spēlē ar rezultātu 58:62 (10:16, 23:19. 18:9, 7:18) piekāpās Beļģijas valstsvienībai.

Līdz ar to Latvijas basketbolistes D grupā izcīnīja vienu uzvaru trīs spēlēs. Latvietes jau iepriekš bija garantējušas vietu astotdaļfinālā, bet automātiski iekļūt ceturtdaļfinālā neizdevās. Pēc Krievijas un Melnkalnes spēles Latvija uzzinās savu pozīciju grupa un pretinieci astodaļfinālā.

Latvijas izlasē Anete Šteinberga izcēlās ar 14 punktiem un 20 atlēkušajām bumbām, bet Kitija Laksa sameta 13 punktus. Vēl Elīna Babkina un Gunta Baško-Melnbārde sameta pa 10 punktiem. Beļģijas izlasē pa 17 punktiem sameta Enna Votersa, bet Emma Mēsemane pievienoja 16 punktus.

Spēles pirmā daļa ritēja diezgan līdzīgi, beļģietes pirmajā ceturtdaļā ieguva sešu punktu pārsvaru, bet otrajā ceturtdaļā latvietes atspēlējās un cīņa ritēja punkts punktā. Pirmā puslaika izskaņā Beļģija bija minimālā vadībā ar 35:33. Otro puslaiku Latvija iesāka lieliski, kas ļāva panākt deviņu punktu pārsvaru. Šis pārsvars bija arī pēdējās ceturtdaļas sākumā, bet tad latvietes uzbrukumā vairs nespēja trāpīt metienus. Tikmēr beļģietes pacietīgi spēlēja uz groza apakšu un ar divpunktu metieniem nokārtoja sev uzvaru.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kur var lasīt detalizētu mača aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!