Foto: LETA

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība ceturtajā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta finālturnīra sestdien savā laukumā uzvarēja Lietuvas izlasi, mačam norisinoties krūšu veselības atbalsta akcijas "Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!" ietvaros.

Aizvadītajā cīņā mājinieces bija pārākas ar rezultātu 67:63 (18:17, 20:18, 14:19, 15:9).

Latvijas izlases labā 19 punktus guva Elīna Babkina, bet desmit punkti Kristīnes Kārkliņas kontā.


Pirmajā ceturtdaļā notika vairākas vadības maiņas, bet pirmās desmit minūtes ar viena punkta pārsvaru noslēdza mājinieces (18:17). Otrajā ceturtdaļā Latvijas izlase ilgstoši atradās iedzinējās, uz brīdi lietuvietēm esot vadībā ar sešu punktu pārsvaru. Tomēr puslaika beigās laukuma saimniecēm padevās 9:0 izrāviens, kas atpūtā ļāva doties ar trīs punktu pārsvaru (38:35).

Arī trešajā ceturtdaļā laukumā valdīja ļoti sīva spēkošanās. Ja tās pirmajā pusē vadībā visu laiku bija Latvijas izlases pārstāves, tad otrajā ceturtdaļas daļā pārsvars piederēja lietuvietēm, kas to noslēdza ar divu punktu handikapu (54:52). Noslēdzošās ceturtdaļas ievadā Latvijas izlase nonāca iedzinējās ar septiņiem punktiem, tomēr pakāpeniski atspēlējas un divas minūtes pirms cīņas beigām atradās vadībā ar 67:61. Pēdējās minūtēs un sekundēs Lietuvas izlase ļoti aktīvi centās atspēlēties, tomēr mājinieces uzvaru nosargāja.

Aizvadītajā mačā nespēlēja nedēļas sākumā slimojušās Kitija Laksa un Dita Rozenberga, kā arī Baiba Eglīte un Linda Rubene. Savukārt no izlases kandidātēm tika atskaitītas Asnāte Fomina un Guna Lagdziņa, kuras turpinās trenēties Latvijas U-20 izlases sastāvā, kas jūlija sākumā Bulgārijā piedalīsies Eiropas U-20 čempionāta B divīzijas turnīrā.

Pirmo pārbaudes spēli pirms gaidāmā turnīra Latvijas izlase aizvadīja 11.maijā, kad Lietuvas pilsētā Alītā ar 47:63 piekāpās Baltkrievijai. Savukārt pagājušās nedēļas nogalē Cēsīs tika izcīnītas divas uzvaras pret Nīderlandi - ar 62:52 un 57:46.

Turpinājumā maija beigās un jūnija sākumā komanda piedalīsies pārbaudes turnīros Zviedrijā un Čehijā.

Izlasei šajā ciklā traumas dēļ nevar palīdzēt Aija Putniņa, bet par karjeras beigām valstsvienībā oficiāli paziņojušas Anete Jēkabsone-Žogota un Zane Tamane. Pirmā no viņām gan izlasei nav palīdzējusi jau vairākus gadus.

Savukārt pirmajā pārbaudes cīņā smagu ceļgala traumu guva Sabīne Niedola, kura nevarēs spēlēt aptuveni sešus mēnešus.

Tāpat no potenciālajām kandidātēm smagu savainojumu ārstē Kristīne Vītola, visu sezonu nespēlē Agnija Reke, spēlētājas karjeru beigusi Santa Dreimane, bet aicinājumam pretendēt uz vietu izlasē neatsaucās Anita Teilāne un Zenta Meļņika.

Eiropas čempionāts no 15. līdz 30.jūnijam risināsies Francijā. Apakšgrupu turnīrā Latvija sacentīsies ar Francijas, Lielbritānijas un Serbijas izlasēm. Pēc apļa turnīra trīs labākās komandas iekļūs otrajā posmā.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs piekto reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!