Zaudējumu pārbaudes spēlē Beļģijā sestdien piedzīvoja Latvijas sieviešu izlase, kas ar 60:75 piekāpās mājiniecēm Beļģijas spēlētājām.
Latvijas labā 28 punktus guva Anete Jēkabsone-Žogota, bet beļģietēm Anna Votersa guva 20 punktus.

Svētdien turnīrā Beļģijā Latvijas basketbolistes tiksies ar Spāniju, kas piektdien uzvarēja Beļģiju ar 82:67.

Latvijas izlasei šis ir ceturtais un pēdējais pārbaudes turnīrs pirms Eiropas čempionāta finālturnīra. Pirmajā tika izcīnītas trīs uzvaras Baltijas jūras kausa izcīņā, kura laikā ar 86:54 tika pārspēta Zviedrija, ar rezultātu 108:44 sagrauta Igaunija, bet ar 81:68 pieveikta Somija.

Savukārt pēc tam tika izcīnīta otrā vieta turnīrā Ķīnā. Apakšgrupu turnīrā Latvijas basketbolistes ar 63:68 piekāpās Kubai, ar 86:65 pieveica Kanādu, bet ar 72:93 piekāpās Ķīnai. Savukārt pusfinālā Latvija ar rezultātu 72:61 pārspēja Kubu, bet finālā ar 62:67 vēlreiz piekāpās Ķīnai.

Trešajā turnīrā Rīgā pret Eiropas vadošajām komandām latvietes piedzīvoja trīs zaudējumus. Turnīra pirmajā spēlē Latvijas basketbolistes ar 54:65 piekāpās Francijai, bet pēc tam ar 59:72 piekāpās Ķīnas valstsvienībai, bet pēdējā mačā ar 62:69 piekāpās Spānijai.

7.septembrī Latvija aiz slēgtām durvīm aizvadīja pārbaudes spēli ar Baltkrieviju, piedzīvojot zaudējumu pagarinājumā ar 80:82.

Eiropas čempionāta finālturnīrs no 24.septembra līdz 7.oktobrim notiks Itālijas provincē Kjeti. Latvijas sieviešu basketbola izlase 2007.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā A apakšgrupā spēlēs ar pašreizējo Eiropas čempionvienību Čehiju, Turciju un kvalifikācijas pēdējā posma sacensību uzvarētāju.

Latvijas valstsvienības sastāvs pārbaudes turnīrā Beļģijā: Anete Jēkabsone-Žogota, Gunta Baško, Ieva Kubliņa, Liene Jansone, Zane Tamane, Ieva Tāre, Zane Eglīte, Ilze Ose-Hlebovicka, Santa Dreimane, Aija Brumermane, Dita Krumberga, Anita Teilāne. Galvenais treneris: Ainars Zvirgzdiņš. Treneri: Ainārs Čukste, Aigars Nerips.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!