Otrdien, 2.oktobrī, 2007.gada Eiropas basketbola čempionāta finālturnīra E grupas pēdējā spēlē tikās Latvijas un Vācijas izlases. Uzvaru ar 60:47 izcīnīja Latvijas basketbolistes.
Latvijas un Vācijas izlases spēles foto galerija

Līdz ar to Latvijas izlase kvalifikācijas kārtas E grupā ieņēma otro vietu, un turpinās cīņu ceturtdaļfinālā, savukārt Vācijas basketbolistēm čempionāts ir beidzies.

Latvijas izlasē rezultatīvākā ar 16 gūtajiem punktiem bija Gunta Baško, 15 punktus guva Anete Jēkabsone-Žogota, 10 punkti un 6 atlēkušās bumbas Ievas Tāres kontā. Vācietēm 11 punktus guva Martina Vēbere, pa 10 punktiem Lindas Frolihas (+13 atlēkušās bumbas) un Aleksandras Milleres kontā.

Latvijas izlasei starta pieciniekā laukumā devās Zane Eglīte, Zane Tamane, Gunta Baško, Anete Jēkabsone-Žogota un Ieva Kubliņa, savukārt vācietēm spēli sāka Anne Breitreinere, Dorotea Rihtere, Aleksandra Millere, Linda Froliha un Martina Vēbere.

Atgādinām, ka Latvijas izlase priekšsacīkšu kārtas A grupas spēles ar 73:62 pārspēja Turciju, ar 77:73 uzvarēja Izraēlas basketbolistes un ar 44:70 piekāpās čehietēm. Kvalifikācijas kārtas E grupas pirmajā spēlē Latvijas izlase ar 76:46 sagrāva lietuvietes, savukārt otrajā ar 69:66 pārspēja Beļģiju.

Vācijas basketbolistes priekšsacīkšu kārtas B grupas spēlēs ar 85:78 pārspēja rumānietes, ar 53:61 zaudēja Beļģijas izlasei un ar 57:71 piekāpās Lietuvas valstsvienībai, ierindojoties B grupas trešajā vietā. Kvalifikācijas kārtas pirmajā spēlē vācietes ar 54:47 uzvarēja Čehiju, savukārt otrajā ar 63:76 piekāpās Turcijai.

2007.gada Eiropas sieviešu basketbola čempionāta finālturnīrs no 24.septembra līdz 7.oktobrim norisināsies četrās Itālijas pilsētās.

Latvijas izlases sastāvs Eiropas čempionāta finālturnīrā: Ieva Tāre, Zane Eglīte, Ilze Ose-Hlebovicka, Santa Dreimane, Aija Brumermane, Dita Krumberga, Anita Teilāne, Anete Jēkabsone-Žogota, Gunta Baško, Ieva Kubliņa, Liene Jansone, Zane Tamane.

$t1='latvija';$t2='vacija'; include("$includes_dir/projects/ebwom2007/delfistar/bestplayer5.inc"); ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!