Foto: F64
Gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība šodien aizvada pirmo pārbaudes spēli šovasar, kurā tiekas ar Kipru.

Mačs Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā sāksies plkst.17, un to tiešraidē varēs vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Svētdien abas komandas vēlreiz sacentīsies aiz slēgtām durvīm.

Latvijas izlases treniņos pašlaik piedalās 15 basketbolisti, kuru vidū ir četri debitanti. Galvenais treneris Ainars Bagatskis sola, ka šajos divos mačos laukumā tiks visi.

"Treniņos slodze bijusi ļoti liela, smaidi spēlētāju sejās vairs nav tik plati, kā pirmajā dienā. Bet - arī šādā situācijā jāspēj uzvarēt. Centīsimies sajust spēles ritmu un cīņas apstākļos pārbaudīsim to, ko esam mēģinājuši darīt treniņos," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Bagatski. "Sestdien malā paliks trīs spēlētāji, kurus nosaukšu pēc rīta treniņa. Pārējiem spēles laiku centīšos sadalīt pēc iespējas vienmērīgāk, lai nevienu nepārslogotu un visiem būtu iespēja iespēlēties. Arī Dairim Bertānam, kurš treniņos jau darbojas ar pilnu jaudu."

"Svētdien otrajā spēlē malā paliks cita trijotne. Šie mači palīdzēs pieņemt pirmo lēmumu par sastāvu," uzsvēra treneris. "Nākamnedēļ uz pārbaudes spēļu sēriju Serbijā dosies 14 basketbolisti, bet viens paliks mājās."

Kā ziņots, pēdējās izmaiņas izlases sastāvā notika nedēļas sākumā, kad ar meningītu saslimušo un diskvalifikāciju izcietušo Armandu Šķēli sastāvā nomainīja no U-20 izlases atsauktais Kaspars Vecvagars.

Kā ziņots, 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs sāksies augusta vidū.

Gatavošanās posmā Latvijas izlasei paredzētas deviņas pārbaudes spēles. Pēc mačiem ar Kipras izlasi, no 19. līdz 25.jūlijam izbraukumā Latvijas izlase tiksies ar Melnkalnes un Serbijas vienībām, bet augusta sākumā Gdiņā komanda spēkosies ar Melnkalnes, Itālijas un Polijas izlasēm.

Latvijas izlase 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā spēkosies ar Gruzijas, Bosnijas un Hercegovinas, Nīderlandes un Rumānijas vienībām.

Finālturnīrā iekļūs katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī četras no sešām trešo vietu ieguvējām.

Kvalifikācijas turnīra spēles notiks no 15.augusta līdz 11.septembrim.

Savukārt finālturnīrs, kurā piedalīsies 24 komandas, no 2013.gada 4. līdz 22.septembrim notiks Slovēnijā.

Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļa ("FIBA Europe") atcēlusi papildu kvalifikācijas turnīrus, kas tika rīkoti pirms 2005., 2007., 2009. un 2011.gada čempionātiem.

Latvijas vīriešu valstsvienība, spēlējot ar atjauninātu sastāvu, kaut rādīja atzīstamu sniegumu, pagājušā gada Eiropas čempionāta pirmajā posmā zaudēja visās piecās apakšgrupas spēlēs, ieņemot pēdējo, sesto, vietu grupā un neiekļūstot turnīra nākamajā kārtā.

Latvijas basketbola izlases kandidātu saraksts dalībai 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā:

Jānis Strēlnieks (Sanktpēterburgas "Spartak", Krievija), Edgars Jeromanovs (Norčēpingas "Dolphins", Zviedrija), Dairis Bertāns, Kaspars Bērziņš (abi - "VEF Rīga"), Mārtiņš Laksa, Artūrs Bērziņš, Mārtiņš Meiers (visi - "Ventspils"), Rihards Kuksiks (bez kluba), Oto Ošenieks (Minesotas universitātes "Golden Gophers", ASV), Dāvis Bertāns (Belgradas "Partizan", Serbija), Mareks Mejeris ("Knet&Eniac", Spānija), Rolands Freimanis ("Girona", Spānija), Andrejs Šeļakovs ("Tarragona", Spānija), Pāvels Pastušeņa ("Liepājas Lauvas"), Kaspars Vecvagars ("KK Baltai, Lietuva).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!