Latvijas basketbolists Ojārs Siliņš ceturtdien guva 15 punktus, taču ar to nepietika, lai Trento "Dolomiti Energia" izcīnītu uzvaru Itālijas spēcīgākās basketbola līgas finālsērijas otrajā mačā pret Daira Bertāna pārstāvēto Milānas "EA7 Emporio Armani" vienību.

Milānas klubs savās mājās svinēja uzvaru ar rezultātu 90:80 (27:29, 30:18, 14:14, 19:19), sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-0. Sērijas trešais un ceturtais mačs tiks aizvadīti "Dolomiti Energia" laukumā.

Siliņš nospēlēja 26 minūtes un guva 15 punktus. Latvijas basketbolists iemeta četrus no septiņiem divpunktu metieniem, kā arī divus no pieciem tālmetieniem. Siliņš realizēja arī vienīgo soda metienu un spēles izskaņā nopelnīja desmit efektivitātes punktus.

Tikmēr Bertāns spēlēja 16 minūtes, trāpot divus no četriem tālmetieniem un gūstot sešus punktus. Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un vienreiz rezultatīvi piespēlēja. Efektivitātes punktu rādītājā Bertāns šajā spēlē palika neitrāls.

Uzvarētājiem 27 punktus guva Kērtiss Džerelss, bet Endrū Goudeloks izcēlās ar 25 punktiem. Tikmēr Trento komandas labā 18 punktus guva Betiņu Gomešs, bet 17 punktus pievienoja Ševons Šīldss.

Pusfinālā Milānas "EA7 Emporio Armani" ar 3-1 pārspēja Brešas "Germani Basket" vienību, kamēr Trento "Dolomiti Energia" ar 3-1 uzveica Venēcijas "Umana Reyer" klubu. Pirms tam ceturtdaļfinālā "EA7 Emporio Armani" ar 3-0 apspēlēja Kantu "Red October", bet "Dolomiti Energia" ar 3-1 uzveica Avelīno "Sidigas".

Pērn Itālijas čempionāta finālā Trento komanda sērijā ar 2-4 zaudēja "Umana Reyer" basketbolistiem.

Savukārt Spānijas augstākās līgas (ACB) pusfināla sērijas trešajā mačā Latvijas basketbolista Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" ceturtdien piedzīvoja neveiksmi, tādējādi noslēdzot sezonu.

"Herbalife" savās mājās ar rezultātu 92:99 (27:25, 23:25, 21:29, 21:20) zaudēja šīs sezonas ULEB Eirolīgas čempionei Madrides "Real", sērijā piedzīvojot neveiksmi ar 0-3. Līdz ar to šī sezona "Herbalife" komandai Spānijas čempionātā ir noslēgusies.

Pasečņiks šajā mačā laukumā pavadīja trīs minūtes un 28 sekundes, kuru laikā viņš guva piecus punktus. Latvijas basketbolists realizēja divus no trijiem divpunktu metieniem, kā arī vienu no diviem soda metieniem. Pasečņiks spēles izskaņā saņēma četrus efektivitātes punktus.

"Real" rindās 21 punktu guva Rūdijs Fernandess, bet 17 punktus pievienoja Džeisijs Kerols. Savukārt "Herbalife" sastāvā vislabāk ar punktu gūšanu veicās Eulisam Baesam un Pablo Agilaram, kuri guva attiecīgi 17 un 15 punktus.

Spānijas čempionāta otrā pusfināla sērijā līdz trīs uzvarām Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Vitorijas "Kirolbet Baskonia" komanda ar 2-0 ir vadībā cīņā pret Barselonas "Lassa". Sērijas trešā, iespējams, arī pēdējā spēle, piektdien notiks Barselonā.

Spānijas čempionāta regulārajā turnīrā uzvarēja Madrides "Real", kamēr "Kirolbet Baskonia" ieguva otro vietu, "Lassa" bija trešā, bet "Herbalife" piektā.

Ceturtdaļfinālā "Kirolbet Baskonia" sērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 uzveica Malagas "Unicaja" klubu, bet "Lassa" ar 2-1 pārspēja Andoras "Morabanc".

Savukārt "Herbalife" ceturtdaļfinālā pārspēja iepriekšējās sezonas čempioni "Valencia Basket", sērijā līdz divām uzvarām gūstot virsroku ar 2-1, bet Madrides "Real" ar 2-0 pieveica Tenerifes "Iberostar".

No latviešu pārstāvētajiem klubiem izslēgšanas turnīru nesasniedza Fuenlavradas "Montakit", kuru pārstāvēja Rolands Šmits, Mārtiņš Laksa un Kompostelas "Monbus Obradoiro" vienība, Badalonas "Divina Seguros Joventut", kuras sistēmā ir Artūrs Žagars, un pieredzējušā Jāņa Blūma pārstāvētā Saragosas "Tecnyconta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!