Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas vīriešu basketbola izlase otrdien dramatiskā cīņā ar rezultātu 84:90 (19:25, 21:22, 20:16, 24:27) zaudēja Melnkalnes valstvienībai.

Foto galerija

Latvijas izlases labā 22 punktus guva Rihards Kuksiks, bet pa 13 punktiem sameta Kaspars Bērziņš un Jānis Strēlnieks, kurš izcīnīja arī deviņas atlēkušās bumbas.

Mača sākumā Melnkalnes izlase guva septiņus punktus pēc kārtas, bet brīdi vēlāk viesi bija vadībā ar 9:2. Turpinājumā spēles gaita izlīdzinājās un Latvija divas reizes pietuvojās līdz trīs punktu attālumam (11:14 un 13:16), tomēr Melnkalne atbildēja ar pieciem gūtiem punktiem pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 21:13, taču līdz pirmās ceturtdaļas beigām Latvija šo starpību samazināja līdz sešiem punktiem - 19:25.

Otrās ceturtdaļas sākumā Melnkalne saglabāja 7-8 punktu vadību, bet trīs ar pusi minūtes pirms puslaika beigām viesu pārsvars sasniedza 11 punktus (43:32). Turpinājumā Latvijas izlase guva astoņus punktus pēc kārtas un pietuvojās līdz 40:43, taču pirmā puslaika galotni sekmīgāk aizvadīja Melnkalne, kas guva četrus bezatbildes punktus un pirmo puslaiku noslēdza savā labā ar 47:40.

Trešās trešdaļas pirmajā pusē Melnkalne turpināja palielināt pārsvaru, kas vienu brīdi sasniedza 14 punktus (59:45), taču ceturtdaļas beigu daļu ļoti sekmīgi aizvadīja Latvija, kas veica izrāvienu 15:4 un pirms spēles pēdējām desmit minūtēm laukuma saimnieki zaudēja tikai ar 60:63.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā Bērziņš realizēja trīspunktu metienu un izlīdzināja rezultātu, tomēr vadību Latvijai tā arī neizdevās pārņemt, jo Melnkalne veica izrāvienu 14:2 un piecas minūtes pirms mača beigām mājinieki atkal bija iedzinēju lomā (65:77). Turpinājumā Latvijas izlase pāris reizes pietuvojās līdz septiņu punktu attālumam, bet 28 sekundes pirms spēles beigām pēc Strēlnieka precīzā tālmetiena laukuma saimnieki zaudēja vairs tikai ar trim punktiem - 84:87.

Tomēr mača pēdējās sekundēs Melnkalne stabili realizēja soda metienus, nosargājot pārsvaru un izcīnot ceturto uzvaru kvalifikācijas turnīrā.

Atgādinām, ka pirmajās četrās spēlēs Latvijas komandas kontā ir divas uzvaras un divi zaudējumi. Pirmajā spēlē Latvijas basketbolisti viesos ar 66:96 zaudēja Melnkalnei, tad "Arēnā Rīga" pārsteidzoši ar 69:68 uzvarēja Itālijas valstsvienību, viesos ar 88:110 zaudēja Izraēlai, bet pagājušajā sestdienā savā laukumā ar 87:67 pārliecinoši apspēlēja Somiju.

Vēl Latvijai kvalifikācijā paredzētas spēles viesos pret Itāliju (20.augustā), mājās pret Izraēlu (23.augustā) un izbraukumā pret Somiju (29.augustā).

Pēc kvalifikācijas turnīra visu trīs grupu uzvarētājas un divas labākās no otro vietu ieguvējām iekļūs Eiropas čempionāta finālturnīrā, bet vēl viena ceļazīme tiks izspēlēta papildus kvalifikācijas turnīrā neilgi pirms finālturnīra.

Latvijas komandas sastāvs spēlei ar Melnkalni: Jānis Strēlnieks, Edgars Jeromanovs, Ingus Bankevics, Mareks Jurevičus, Dairis Bertāns, Rihards Kuksiks, Ernests Kalve, Kaspars Bērziņš, Rolands Freimanis, Ronalds Zaķis, Raitis Grafs un Andrejs Šeļakovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!