Foto: LETA

Latvijas basketbola izlase trešdien noslēgs Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu, un valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis uzsvēra, ka komanda mēģinās darbu padarīt līdz galam, turnīru pabeidzot bez zaudējumiem.

Latvijas vīriešu valstsvienība trešdien, 27.augustā, plkst.19:00 Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pēdējā spēlē Sibiu tiksies ar Rumānijas izlasi. Latvijas komanda jau nodrošinājusi ceļazīmi uz finālturnīru, un uzvaras gadījumā finišēs ar labāko bilanci starp visām 26 kvalifikācijas turnīra dalībniecēm, garantējot vietu trešajā grozā pirms finālturnīra grupu izlozes.

"Rumānijas komandai ir iespēja pēc 27 gadu pārtraukuma kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram. Taču, manuprāt, profesionāļiem nav jāpēta turnīra tabula, lai rastu īpašu motivāciju – katrā spēlē jātiecas parādīt labāko sniegumu un izcīnīt uzvaru, cienot sevi un līdzjutējus. Neesam šurp braukuši, lai pasniegtu dāvanas mājiniekiem," Latvijas Basketbola savienības preses dienestam skaidroja Bagatskis. "Visi 12 spēlētāji ir gatavi spēlēt. Izstrādājot plānu, ņēmām vērā gan pirmās spēles (88:65) pieredzi, gan labās un arī sliktās lietas, kas bija iepriekšējā mačā Slovākijā. Kardinālu izmaiņu mūsu taktikā nebūs, bet kādu nelielu pārsteigumu ceram pretiniekiem sagādāt."

"Pamata akcenti paliek iepriekšējie – jābūt agresīviem, bet arī pacietīgiem, sagaidot izdevības, kuras noteikti radīsies, un tās kvalitatīvi izmantojot," skaidroja speciālists.

"Bilance 6-0 būtu labs ieraksts vēsturei un teorētiski varētu sagādāt zināmas priekšrocības finālturnīra grupu izlozē. Tiesa, tikai teorētiski, jo arī ceturtajā, piektajā un pat sestajā grozā būs īstas basketbola "haizivis". Tāpēc atkārtošos – nepētām tabulu, bet noskaņojamies godīgi izdarīt savu darbu," noslēgumā sacīja Latvijas izlases galvenais treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!