Foto: DELFI
Latvijas vīriešu basketbola izlase, turpinot gatavošanos Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, savā otrajā pārbaudes spēlē izbraukumā Valgā negaidīti ar 60:72 (23:18, 14:13, 13:22, 10:19) piekāpās Igaunijai.

Igaunijas izlase divas pārbaudes spēles aizvadīja bez vairākiem vadošajiem spēlētājiem, tāpēc pirmdien Latvijas basketbolisti pirmajā mačā bija pārāki diezgan pārliecinoši ar 70:45.

Otrajā spēlē Latvijas izlasi iegāza otrais puslaiks, kurā Ainara Bagatska vadītie basketbolisti guva tikai 23 punktus.

Latvijas basketbolisti pirmajā puslaikā tikai pašā sākumā uz brīdi ļāva igauņiem būt vadībā, bet vēlāk pārņēma spēli savās rokās. Otrajā ceturtdaļā Latvijas pārsvars sasniedza deviņus punktus, bet pēc pirmā puslaika Latvija bija vadībā ar 37:31.

Ļoti neveiksmīgi Latvijas basketbolisti aizvadīja trešo ceturtdaļu, kuras vidū pēc tālmetiena Igaunija atguva vadību 42:41. Pēc brīža Latvija atkal izvirzījās vadībā ar 48:46, bet tas bija pēdējo reizi spēlē. Trešās ceturtdaļas beigās Igaunija ar tālmetienu panāca 53:50 savā labā, bet pēdējās ceturtdaļas sākumā panāca arī desmit punktus pārsvaru. Latvijas basketbolistiem līdz pat mača beigām tā arī neizdevās saasināt cīņu par uzvaru mačā, līdz ar to nācās samierināties ar zaudējumu.

Otrajā spēlē Latvijas izlasei 16 punktus guva Rolands Freimanis, 11 punktus - Mārtiņš Meiers, pa deviņiem punktiem - Kristaps Janičenoks un Jānis Blūms, astoņus punktus - Haralds Kārlis, piecus - Žanis Peiners, pa vienam - Ronalds Zaķis un Ingus Jakovics, bet punktus neguva Andrejs Šeļakovs un Andrejs Gražulis.

Igaunijas izlasē galvenais uzvaras kaldinātājs bija Indreks Kajupanks, kurš guva 24 punktus. Vēl uzvarētājiem 13 punktus guva Kristjans Kitsings, bet 11 punktus - Raits Rīvo Lāne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!