Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas vīriešu basketbola izlase pirmdien "Arēnā Rīga" aizvadīja 2011.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra priekšpēdējo spēli, A grupas mačā tiekoties ar Izraēlas valstsvienību, un piedzīvoja sagrāvi ar rezultātu 56:92 (15:18, 11:36, 15:16, 15:24).

Foto galerija

Latvijas vīriešu basketbola izlasē rezultatīvākais ar 14 gūtajiem punktiem un sešām atlēkušajām bumbām bija Andrejs Šeļakovs, 12 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Rolanda Freimaņa kontā.

Pēc šī mača Latvijas izlase oficiāli zaudēja cerības jau šogad kvalificēties finālturnīram. Tagad tai jācīnās par iekļūšanu papildus kvalifikācijas turnīrā, kas nākamgad notiks neilgi pirms finālturnīra sākuma.

Spēli Latvijas izlase iesāka ļoti sekmīgi un pēc spēlētām piecām minūtēm, pateicoties septiņiem Šeļakova un sešiem Riharda Kuksika punktiem, bija izvirzījusies vadībā ar 13:5. Tomēr cik sekmīgi latvieši aizvadīja pirmās piecas, tik neveiksmīgi otrās piecas minūtes un pēc pirmās ceturtdaļas jau zaudēja ar 15:18.

Otrajā ceturtdaļā jau Izraēlas izlase dominēja mačā - trešajā minūtē tai bija 12 punktu pārsvars 29:17, kuru pēc tam vēl tikai palielināja. Tieši desmit minūšu laikā Izraēla spēja no 7:15 panākt 42:20 jeb veikt izrāvienu 35:5. Savukārt pirmais puslaiks noslēdzās ar 26:54, kas Izraēlas izrāvienu padarīja vēl lielāku.

Mača otrajā pusē jau ritēja līdzīga cīņa. Izraēla daudz lielāku pārsvaru nespēja iegūt, bet arī latvieši pretiniekiem nepietuvojās.

Vēl vienā spēlē pirmdien Itālijas izlase ar 85:83 izbraukumā pārspēja Somiju.

Jau ziņots, ka spēlē pret Izraēlu nevar palīdzēt komandas kapteinis Rinalds Sirsniņš, Raitis Grafs un Edgars Jeromanovs. Tādējādi Latvijas izlase pirms mača palika tikai desmit spēlētāju sastāvā un tikai ar vienu saspēles vadītāju, tāpēc uz valstsvienību steidzamības kārtā izsaukts Jānis Kaufmanis, kurš jūlijā piedalījās valstsvienības treniņos un vienā pārbaudes spēlē.

Atgādinām, ka pirmajās sešās spēlēs Latvijas komandas kontā ir divas uzvaras un četri zaudējumi. Pirmajā spēlē Latvijas basketbolisti viesos ar 66:96 zaudēja Melnkalnei, tad "Arēnā Rīga" pārsteidzoši ar 69:68 uzvarēja Itālijas valstsvienību, viesos ar 88:110 zaudēja Izraēlai, savā laukumā ar 87:67 pārliecinoši apspēlēja Somiju, "Arēnā Rīga" dramatiskā cīņā ar 84:90 vēlreiz zaudēja Melnkalnei un viesos ar 93:109 piekāpās Itālijai.

Vēl Latvijai kvalifikācijā paredzēta spēle izbraukumā pret Somiju (29.augustā).

Pēc kvalifikācijas turnīra visu trīs grupu uzvarētājas un divas labākās no otro vietu ieguvējām iekļūs Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas risināsies Lietuvā, bet vēl viena ceļazīme tiks izspēlēta papildus kvalifikācijas turnīrā neilgi pirms finālturnīra. Latvija jau ir zaudējusi cerības tikt uz finālturnīru, tādējādi nākamgad valstsvienība spēleš papildus kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs spēlei pret Izraēlu: Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns, Mareks Jurevičus, Ingus Bankevics, Rihards Kuksiks, Andrejs Šeļakovs, Ernests Kalve, Kaspars Bērziņš, Ronalds Zaķis, Rolands Freimanis, Jānis Kaufmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!