Foto: F64
Latvijas vīriešu basketbola valstsvienībai, gatavojoties septembrī Turcijā paredzētajam Eiropas čempionāta finālturnīram, iecerētas deviņas pārbaudes spēles, ar arī dienvidu kaimiņiem lietuviešiem.

Piecas no deviņām pārbaudes spēlēm notiks Rīgā – augustā Latvijas galvaspilsētā viesoeiss "EuroBasket 2017" dalībnieces Polija, Lietuva, Rumānija un Čehija.

Vīriešu valstsvienības treniņnometne sāksies 17. jūlijā, bet pirmās pārbaudes spēles Ainara Bagatska vadītā Latvijas izlases 28. un 29. jūlijā aizvadīs Tamperē pret Somiju. Pēc tam 4.-5. augustā ieplānots pārbaudes turnīrs Klaipēdā, kur pusfinālā jāspēlē ar Gruziju, bet pēc tam ar Lietuvu vai Poliju.

Turpinot gatavošanos "Eurobasket", Latvijas izlase 11. augustā Rīgā spēlēs ar Polijas izlasi, bet 18.-20. augustā Rīgā notiks trīs izlašu turnīrs. Tā ietvaros 19. augustā Latvija spēleš pret Lietuvu, bet 20. augustā - pret Rumāniju. Pēdējos mačus pirms atbildīgā turnīra Latvijas izlase aizvadīs 24. un 25. augustā, kad Rīgā viesosies Čehijas basketbolisti.

Eiropas čempionāta finālturnīrā priekšsacīkstēs Latvija spēlēs D grupā ar Serbijas (1. septembrī), Beļģijas (2. septembrī), Lielbritānijas (4. septembrī), Krievijas (5. septembrī) un Turcijas (7. septembrī) izlasēm. Četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2017.gadā notiks no 31.augusta līdz 17.septembrim Stambulā, Helsinkos, Telavivā un Klužā-Napokā. Izslēgšanas spēles rīkos Stambulā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!