Foto: F64
Latvijas vīriešu basketbola izlase 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pēdējā spēlē šodien izbraukumā tiekas ar Rumānijas valstsvienību.

Mačs Rumānijas pilsētā Sibiu sāksies plkst.18 pēc Latvijas laika. Tiešraidē spēli translēs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Uzvara latviešiem garantēs ceļazīmi uz finālturnīru. Zaudējuma gadījumā nāksies salīdzināt iegūto bilanci - uzvaru skaitu un grozu attiecību - ar citu grupu trešo vietu ieguvējiem.

Pirms šī mača pēdējās kārtas cīņu aizvadīs arī Gruzijas un Nīderlandes vienības, taču jau tagad zināms, ka Latvijas vienība savā grupā ierindosies trešajā pozīcijā.

Latvijas izlases sastāvs nemainīgs palicis jau piektajā spēlē pēc kārtas.

Kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē Latvija izbraukumā ar rezultātu 84:87 sīvā cīņā zaudēja Bosnijas un Hercegovinas valstsvienībai, turpinājumā ar 85:70 savā laukumā pieveica Nīderlandi, trešajā cīņā ar 76:79 līdz ar beigu signālu izbraukumā piekāpās Gruzijai, bet pirmā apļa noslēgumā ar 89:53 sagrāva Rumāniju.

Otrā apļa pirmajā mačā Latvija ar 80:64 savā laukumā pieveica Bosniju un Hercegovinu, otrajā cīņā pagājušajā trešdienā ar 86:81 smagā galotnē izbraukumā pārspēja Nīderlandi, bet trešajā cīņā sestdien savā laukumā ar 70:73 piekāpās Gruzijai, neizmantojot iespēju nodrošināt otro vietu grupā un automātisku ceļazīmi uz finālturnīru.

Grupas kopvērtējumā šobrīd sešas uzvaras astoņos mačos ir Bosnijai un Hercegovinai, kurai ar pieciem panākumiem septiņās spēlē seko Gruzija. Latvija ar četrām uzvarām septiņās cīņās atrodas trešajā vietā, Nīderlandes kontā ir divas uzvaras septiņās spēlēs, bet Rumānija tikusi pie viena panākuma septiņos mačos.

Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī četras no sešām trešo vietu ieguvējām.

Savukārt finālturnīrs, kurā piedalīsies 24 komandas, no 2013.gada 4. līdz 22.septembrim notiks Slovēnijā.

Gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, Latvijas izlase kopumā aizvadīja deviņas pārbaudes spēles, kurās piedzīvoja septiņus zaudējumus, turklāt visas septiņas neveiksmes sekoja pēc kārtas.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačam ar Gruziju:

Jānis Strēlnieks, Edgars Jeromanovs, Dairis Bertāns, Kaspars Bērziņš, Artūrs Bērziņš, Mārtiņš Meiers, Rihards Kuksiks, Dāvis Bertāns, Mareks Mejeris, Kaspars Vecvagars, Andrejs Šeļakovs, Rolands Freimanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!