Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlase piektdien, 24. novembrī, 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas Eiropas zonas B grupas pirmajā mačā viesos ar rezultātu 73:85 (20:14, 14:23, 20:30, 19:18) piekāpās Turcijas valstsvienībai.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Žanis Peiners, 15 punktus guva Anžejs Pasečņiks, bet Jānis Blūms guva 12 punktus. Turcijas sastāvā labākais ar 24 punktiem bija Melihs Mahmutoglu.

Latvijas izlase pēc veiksmīga spēles sākuma saglabāja vadību līdz otrās ceturtdaļas beigām, kad Turcija pirmo reizi spēlē izvirzījās vadībā. Pirmā puslaika izskaņā un otrā puslaika sākumā pa reizei Latvija spēja izlīdzināt rezultātu, tomēr atgūt vadību vairs nespēja.

Nākamo maču Pasaules kausa atlasē Latvija aizvadīs svētdien, 26. novembrī, kad "Arēnā Rīga" uzņems Zviedriju. Pēc tam nākamās spēles Latvijas basketbola izlase aizvadīs februāra nogalē, Rīgā uzņemot Ukrainu un Turciju. Pēc tam Vecvagara vadītā komanda 28. jūnijā spēlēs Zviedrijā, bet atlases ciklu noslēgs 1. jūlijā ar maču Ukrainā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!