Četru Latvijas basketbolistu pārstāvētās komandas piektdien uzzināja pretinieces FIBA Eiropas kausa izcīņas turnīra 1/16 finālā.

Ievas Kubliņas pārstāvētā Ungārijas komanda Ģēras "Seat Lami-Ved" spēkosies ar Beļģijas vienību "Sint-Katelijne-Waver".

Grupu turnīrā "Seat Lami-Ved" komanda izcīnīja piecas uzvaras sešās spēlēs un ieņēma otro vietu H grupā, bet "Sint-Katelijne-Waver" ar vienu panākumu četrās spēlēs ierindojās trešajā vietā L apakšgrupā.

Sabīnes Niedolas pārstāvētā Francijas komanda Nantes "Reze" turnīra 1/16 finālā spēkosies ar Ungārijas vienību Segedas "Szeviep".

Apakšgrupu turnīrā "Reze" vienība izcīnīja piecas uzvaras sešās spēlēs un ieņēma pirmo vietu H grupā, bet "Szeviep" basketbolistes ar vienu panākumu trīs mačos ierindojās otrajā vietā L grupā.

Aijas Putniņas pārstāvētā Francijas komanda "Arras" 1/16 finālā tiksies ar Vācijas vienību "Saarlouis Royals", kas spēlēja vienā apakšgrupā ar Kubliņas un Niedolas pārstāvētājām komandām, ar divām uzvarām sešās spēlēs ieņemot trešo vietu grupā.

Savukārt "Arras" ar trijiem panākumiem četros mačos ieņēma pirmo vietu K grupā, kurā spēlēja arī Lienes Jansones pārstāvētā Itālijas vienība Venēcijas "Umana", ar tādu pašu uzvaru un zaudējumu bilanci ieņemot otro pozīciju apakšgrupā.

"Umana" komanda turnīra 1/16 finālā mērosies spēkiem ar Slovākijas vienību Ružomberokas MBK.

Turnīra 1/16 fināla spēles notiks 16. un 22.decembrī. Uzvarētājas divu spēļu summā iekļūs astotdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!