Foto: F64

Latvijas čempione "Ventspils" ceturtdien ar uzvaru sāka Baltijas Basketbola līgas (BBL) ceturtdaļfinālu, savā laukumā ar 70:64 (20:19, 20:11, 10:21, 20:13) pieveicot Somijas vienību Tamperes "Pyrinto".

"Ventspils" kluba sastāvā 21 punktu iemeta pieredzējušais Kristaps Janičenoks, bet desmit pievienoja Mārtiņš Meiers un Grieķijas leģionārs Niks Giks.

Pirmo puslaiku "Ventspils" aizvadīja visnotaļ sekmīgi, to noslēdzot ar desmit punktu handikapu (40:30), turklāt 12 punktus bija pamanījies samest Janičenoks. Otro puslaika sākumā ventspilnieki pat panāca 14 punktu pārsvaru, taču pēc tam Tamperes klubs pamanījās gūt 15 punktus pēc kārtas un izvirzīties vadībā ar 45:44.

Līdz noslēdzošā ceturkšņa sākumam abas vienības aizvadīja spraigu cīņu, taču pēcāk izrāvienu veica "Ventspils", panākdama 57:51, bet pamatlaika noslēdzošajās minūtēs spēja pārsvaru nosargāt un izcīnīt uzvaru.

"Ventspils" šo cīņu aizvadīja bez Troja Bārnīsa un Akseļa Vairoga.

Abas komandas šosezon BBL ietvaros pirms tam nebija tikušās. Pirms diviem gadiem abos mačos pārāki bija "Ventspils", kas izcīnīja uzvaras ar 89:74 un 78:59. Latvijas čempionvienība "Ventspils" ceturtdaļfinālu sasniedza divu spēļu summā ar rezultātu 175:130 uzvarot Igaunijas komandu Raplas "Tyco". Savukārt "Pyrinto" astotdaļfinālā divu spēļu summā pieveica Latvijas vienību "Valmiera", kurai ar uzvaru atbildes spēlē nepietika, lai sadeldētu 35 punktu deficītu.

Šī dueļa atbildes spēle notiks 4.martā.

Jau vēstīts, ka cita Latvijas komanda "Liepāja"/"Triobet" pirmajā ceturtdaļfināla spēlē izbraukumā ar rezultātu 49:59 (11:15, 9:13, 16:17, 13:14) ceturtdien zaudēja Igaunijas TU/"Rock" vienībai.

Jau mača pirmajā ceturtdaļā vienības rādīja ļoti mazrezultatīvu spēli, abām komandām kopā sametot vien 26 punktus. Otrajā ceturksnī komandām spēle uzbrukumā vedās vēl mazāk, jo klubi savā kontā spēja pievienot vien 22 punktus, noslēdzot pirmo puslaiku ar 20:28 par sliktu liepājniekiem.

Otrais puslaiks bija mazliet rezultatīvāks abu komandu izpildījumā, taču arī tajā tika gūti diezgan maz grozu, vienībām ceturtdaļās ne reizi nepārvarot 20 punktu barjeru. Otrajā spēles pusē "Liepāja"/"Triobet" basketbolistiem tā arī pa īstam neizdevās iesaistīties cīņā par uzvaru un lauzt dueļa gaitu, turklāt 38.minūtē tablo vēstīja 59:44 par labu Igaunijas klubam.

Rezultatīvākais spēlētājs "Liepāja"/"Triobet" sastāvā bija Lauris Blaus, kurš guva 15 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bet desmit punktus pievienoja lietuviešu saspēles vadītājs Andrjus Mažutis.

Abas komandas sezonas sākumā savstarpēji tikās "Olybet" BBL kausa izcīņas finālā, liepājniekiem svinot uzvaru ar 74:61.

Astotdaļfinālā liepājnieki divu spēļu summā apspēlēja pagājušās sezonas trešo spēcīgāko Latvijas klubu "Jēkabpils", turpretī TU/"Rock" vienība divreiz uzvarēja Lietuvas komandu "Prienai".

Šajā sezonā TU/"Rock" piedalījās arī Eiropas Izaicinājuma kausā, kurā pārvarēja pirmo posmu, bet ceturtdaļfinālam nekvalificējās.

Atbildes mačs risināsies 3.martā.

Ceturtdaļfinālu izspēle sākās trešdien, kad pašreizējie čempioni "Šiauliai" no Lietuvas pirmajā mačā ar rezultātu 103:81 uzveica citu šīs valsts vienību Panevēžas "Lietkabelis".

Vēl ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies divas Lietuvas komandas Pasvāles "Pieno žvaigzdes" un Utenas "Juventus".

Pusfinālu sasniegs komandas, kas tiks pie panākumiem divu spēļu summā. Ja abas Latvijas vienības sasniegs labāko četrinieku, tās pusfinālā spēkosies savā starpā, turklāt jau zināms, ka finālā būs vismaz viena Lietuvas vienība.

Sacensībās šosezon piedalījās 22 klubi no piecām valstīm, tomēr šī gada sākumā finansiālu iemeslu dēļ dalību atsauca Krievijas vienība Maskavas "Dinamo". Šīs komandas rezultātus BBL vadība nolēma anulēt.

Kā zināms, astotdaļfinālu nepārvarēja Latvijas komandas "Jēkabpils", "Barons"/LDz un "Valmiera", bet "Jūrmala"/"Fēnikss" nespēja izkļūt no apakšgrupas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!