Foto: F64
Latvijas čempionvienība basketbolā "Valmiera"/ORDO otrdien, aizvadot pēdējo pārbaudes spēli pirms gaidāmās sezonas, ar 76:84 zaudēja Krievijas klubam Saratovas "Avtodor", kuru trenē Latvijas speciālists Nikolajs Mazurs.

Vamieras klubs pretiniekiem zaudēja mača izskaņā. Latvijas čempionu labā Mārtiņš Laksa guva 16 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, kamēr Lauris Blaus pievienoja 12 punktus un astoņas atlēkušās bumbas, bet Rinalds Mālmanis un Raimonds Gabrāns sameta pa desmit punktiem.

"Valmiera"/ORDO nedēļas nogalē savā laukumā startēs "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) kausa izcīņā, kurā piedalīsies arī "Ventspils" komanda, kā arī Igaunijas čempioni Tallinas "Kalev"/"Cramo" un iepriekšējās sezonas labākā BBL vienība "Šiauliai" no Lietuvas.

Mazurs par "Avtodor" komandas galveno treneri kļuva maija beigās. Iepriekšējā sezonā viņš trenēja Tbilisi "Vita" komandu no Gruzijas, par kuras treneri kļuva janvārī. "Vita" kļuva par pārliecinoši vājāko komandu Vienotajā līgā, kurā šosezon vairs nestartēs.

Savukārt vēl pirms tam Mazurs ilgus gadus bija "VEF Rīga" galvenā trenera palīgs, bet 2014./2015.gada sezonā pats vadīja rīdziniekus, aizvedot tos līdz valsts čempionu titulam.

Aizpagājušajā vasarā Mazurs "VEF Rīga" komandu atstāja un pārņēma cita Krievijas kluba Maskavas "Dinamo" grožus, taču finansiālo saistību dēļ tas netika pielaists ne startam Vienotajā līgā, ne Superlīgā un FIBA Eiropas kausā, tāpēc Mazurs drīz vien "Dinamo" atstāja.

"Avtodor" aizvadītajā sezonā Vienotās līgas regulārajā turnīrā guva 20 uzvaras 30 mačos, ieņemot sesto vietu un sasniedzot izslēgšanas turnīru, kurā zaudēja pirmajā kārtā.

"Valmiera"/ORDO gaidāmajā sezonā startēs "Olybet" Basketbola līgā (LBL) un "Triobet" Baltijas basketbola līgā (BBL).

LBL čempionātā 2016./2017.gada sezonā startēs desmit komandas - "Valmiera"/ORDO, "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja"/"Triobet", "Jūrmala"/"Fēnikss", "Valka"/"Valga", "Jēkabpils", "Barons", "Ogre"/"Kumho Tyres" un "Latvijas Universitāte".

Tikmēr BBL pamatturnīrā piedalīsies 14 komandas, tostarp sešas no Latvijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!