Latvijas basketbola čempionvienībai "Valmiera/ORDO", turpinot pamatsastāva saspēles vadītāja meklējumus, pievienojies pērnās sezonas "Ventspils" spēlētājs Damjērs Pitss. Valmieras vienība sastāvu papildinājusi tikai dienu pirms abu komandu pirmās savstarpējās spēles šajā sezonā.

Pagājušās sezonas oktobrī 177 cm garais saspēles vadītājs Pitss pievienojās BK "Ventspils" vienībai uz pārbaudes laiku, ko sekmīgi izturēja un sezonas laikā kļuva par vienu no svarīgākajiem spēlētājiem kurzemnieku komandā. Latvijas čempionātā Pitss kopumā 39 spēlēs vidēji 23 laukumā pavadītās minūtēs guva 10,3 punktus un izdarīja 3,6 rezultatīvas piespēles. Savukārt FIBA Eiropas kausā Pitss bija komandas trešais rezultatīvākais spēlētājs, 14 spēlēs laukumā pavadot nepilnu 21 minūti, kurās vidēji gūti 8,7 punkti un izdarīta 3,1 rezultatīva piespēle.

Aizvadītajā pavasarī, kamēr pārējie leģionāri jau "sēdēja uz čemodāniem", 26 gadus vecais saspēles vadītājs Pits bija "Ventspils" uzticamākais ārzemnieks izslēgšanas spēļu turnīrā, kur sērijā pret Liepājas komandu ar 13 punktiem un 3,2 rezultatīvām piespēlēm palīdzēja ventspilniekiem izcīnīt bronzas medaļas.

"Valmiera/ORDO" ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš par saspēles vadītāja pozīciju komandā stāsta: "Jau ilgāku laiku bijām pamata saspēles vadītāja meklējumos un esam gandarīti, ka tādu esam atraduši Damjēra Pita personā. Viņš ir mums zināms spēlētājs, turklāt, kas nav mazsvarīgi, viņam ir zināma gan valsts, uz kuru dodas spēlēt, gan Latvijas basketbols. Kas attiecas uz 1.un 2.numura pozīcijas spēlētājiem, tad Ovīdijam Varanauskam pārbaudes laiks noslēdzas nākamnedēļ, savukārt Kārsons Purifojs pagājušajā nedēļā, diemžēl, guva savainojumu, kura ārstēšana prasīs ilgāku laiku."

NCAA čempionātā amerikānis pārstāvēja "Marshall University" komandu, kuras sastāvā guvis 12,6 punktus un izdarījis 4,2 rezultatīvas piespēles. 2012./2013. gada sezonā Pits uzsāka profesionāļa karjeru Eiropā, kļūstot par Islandes līgas rezultatīvāko spēlētāju ar 33,5 punktiem vidēji mačā gūtajiem punktiem. Pirms pārcelšanās uz Latviju saspēles vadītājs spēlējis arī Turcijas un Itālijas otro līgu komandās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!