Vairākas Latvijas izlases basketbolistes intervijā izdevumam "Sporta Avīze" atklāja, ka iespējamo spēlēšanu Latvijas spēcīgākās komandas "TTT Rīga" rindās kavētu augsta līmeņa spēļu trūkums.
"Pagaidām nekādu oficiālu sarunu par manu iespējamo spēlēšanu nākošajā sezonā "TTT Rīga" nav bijis. Vienīgā reize, bet tikai sarunu līmenī, bija pagājušā gada vasarā, kad gatavojāmies Eiropas čempionātam," teica Anete Jēkabsone-Žogota, kura šobrīd pārstāv Krievijas klubu Maskavas "Dinamo".

"Spēlējot "TTT Rīga", bez Eirolīgas vēl būtu Latvijas čempionāts, kuram tomēr ir pārāk zems līmenis, un nopietnu spēļu praktiski nebūtu. Arī Baltijas līgas līmenis nav pārāk augsts, ar kuru varētu aizpildīt visu sezonu," izteicās Jēkabone-Žogota, kura pat Maskavas klubam līdzvērtīga līguma gadījumā izvēlētos spēlēt Krievijā, jo tur ir augstāks līmenis.

Ar "Dinamo" komandu Jēkabsonei-Žogotai ir līgums līdz šīs sezonas beigām, turklāt basketboliste nesteidzas ar jauna līguma parakstīšanu, jo interesi esot izrādījuši arī citi Krievijas klubi.

Jēkabsones-Žogotas komandas biedrene Ieva Kubliņa atklāja, ka "TTT Rīga" vasarā esot piedāvājuši līgumu, taču vēlāk sekojošais "Dinamo" piedāvājums esot bijis izdevīgāks gan sportiskajā, gan finansiālajā ziņā.

"Labi, līdz Jaunajam gadam mums būs Eirolīgas turnīrs, bet kas pēc tam? Varbūt slēgt līgumu tikai līdz Eirolīgas turnīra beigām? Šaubos, vai tas būs prātīgi," teica Kubliņa, izsakoties, ka papildus Eirolīgai būtu vēl kādas pāris nopietnas spēles, kas tomēr esot maz.

"Par nākamo sezonu neko konkrētu vēl nezinu. Līdz šim ar apstākļiem Maskavā esmu apmierināta. Ar sadzīvi viss ir kārtībā, nauda tiek maksāta laicīgi, spēļu līmenis ir ļoti augsts," atzina Kubliņa.

"Vēl man nepatīk, ka "TTT Rīga" ļoti vēlu komplektē sastāvu. Nepatīk, ka sezonas laikā tiek pirktas un atlaistas ārzemnieces, notiek mētāšanās uz priekšu un atpakaļ," izteicās Kubliņa.

"Sarunas par manu spēlēšanu "TTT Rīga" bija jau pirms šīs sezonas. Tad neatradām kopīgu valodu, taču interese par mani nākamās sezonas kontekstā ir izrādīta. Tiesa, pagaidām nekādu konkrētu piedāvājumu nav bijis, bet esam vienojušies, ka sarunas atsāksies pēc sezonas beigām Slovākijā," pastāstīja Dita Krumberga.

Arī Spānijas klubā "Hondarribia Irun" spēlējošās Latvijas basketbolistes Zane Tamane un Liene Jansone intervijā "Sporta Avīzei" kā vienu no iemesliem nespēlēšanai Latvijā minēja regulāru augsta līmeņa spēļu trūkumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!